Nederland is een echt ijsland. Wat zijn de trends?Nederlanders zijn gek op ijs, of het nu roomijs, softijs, waterijs, sorbet, schepijs, of schaafijs is, het hele jaar door wordt er heel wat afgelikt in Nederland.

In Nederland kennen we vele soorten ijs; het meest gelikte ijs is het waterijsje, deze worden of in de fabriek gemaakt zoals bijvoorbeeld het welbekende raketje of op ambachtelijke wijze, hier gaat het vaak om sorbetijs op basis van fruit.

Het verschil in ijssoorten

Ook schaafijs en slush puppy's eten de Nederlanders graag met hoge temperaturen. De meeste ijssalons verkopen ambachtelijk roomijs. Softijs zit daar tussenin. Softijs wordt vaak gemaakt op basis van een kant-en-klaarmix.
Een echt ambachtelijk ijsje herken je vanwege de versheid die je meteen proeft en wanneer je spreekt van een warm mondgevoel en geen ijs dat zo koud is dat je er brain freeze van krijgt.

Nederland is een echt ijsland

Nederlanders houden het vaak bij de traditionele smaken zoals aardbei, vanille, stracciatella, chocolade en citroen. Ook nemen we het liefst roomijs en bij hoge temperaturen worden vooral de welbekende waterijsjes het meest verkocht.

Trends en aparte smaken

Het leek erop dat alchoholijs de nieuwe trend zou gaan worden maar die voorspelling bleek niet te kloppen. Het is moeilijk in te schatten wat wel en niet een trend gaat worden.
In de landen om ons heen zien we dat exotische smaken zoals lavendelijs en rozenijs gewaardeerd worden maar in Nederland houden we het graag traditioneel.

Bron: Nu.nl  | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt