Mondwater onderzocht op doden van virus?mondwater corona
Calendar

Universiteit van Cardiff : Mondwater doodt het coronavirus binnen 30 seconden.

Uit een recente studie aan de universiteit van Cardiff in Wales wordt beweert dat mondwater het coronavirus binnen 30 seconden doodt.  Onderzoekers van de universiteit hebben door middel van een wetenschappelijke studie ontdekt dat het coronavirus binnen 30 seconden na blootstelling aan mondwater in een laboratorium gedood wordt. De wetenschappers zijn hoopvol dat dit product dat bijna iedereen wel in huis heeft een goed aanvullend middel tegen de alledaagse bestrijding tegen het virus.

Mondwater dat minimaal 0,07 procent cetypyridinium-chloride (CPC) vernietigt het virus na blootstelling binnen laboratoriumomstandigheden. Eerder bleek al dat veel soorten mondwater die gewoon bij de drogist of supermarkt te verkrijgen zijn ook heel effectief zijn in de bestrijding van het virus. Er wordt nu druk onderzocht in het ziekenhuis in Cardiff of de werkzaamheid van het middel ook buiten het onderzoekslaboratorium zo goed is. Daarbij wordt gekeken of mondwater het gehalte van het coronavirus in het speeksel van met Covid besmette patiënten laat dalen.

Wanneer dit inderdaad zo blijkt te zijn is mondwater een nieuw en effectief wapen tegen Corona. Buiten de reguliere methoden die tegen corona werken zoals goede hand hygiëne, mondkapjes en afstand houden zou dit een hele goede aanvulling zijn om dit virus te stoppen. De resultaten worden begin 2021 verwacht.

Bron: Nieuwsblad.be | Beeld: Shutterstock