Met deze tips is shoppen op Marktplaats nog leuker!Met deze tips is shoppen op Marktplaats nog leuker!

Met deze tips is shoppen op Marktplaats nog leuker! We hebben allemaal wel eens voor spullen gekeken op Marktplaats of een andere tweedehands verkoopsite. Lekker een beetje struinen door spullen die je nodig hebt of gewoonweg leuk vindt! Maar hoe kun je hier beter in worden en de leukste artikelen scoren voor weinig geld? Lees snel meer.

Tips
1. Gebruik de juiste zoektermen
Het kan je een hoop tijd besparen als je zoekt op de juiste termen. Het aanbod op Marktplaats is enorm en er komen elke dag weer zo’n 350.000 nieuwe advertenties bij. Zoek op korte en relevante zoektermen zoals bijvoorbeeld een merk, het soort artikel, bijvoorbeeld een jas, en dan je maat. Zo filter je al heel veel niet relevante advertenties eruit.

2. Zet de filters aan
Wil je niet te ver rijden, of heb je een heel specifieke zoekopdracht? Gebruik dan altijd de diverse filters die je kan aanklikken. Zo kun je ook op gebruikte en nieuwe artikelen klikken of juist alleen gebruikt. Dit kan je heel wat uurtjes schelen.

3. Bewaar je zoekopdracht
Vind je niet meteen wat je wilt? Of heb je het artikel vaker nodig of verzamel je bijvoorbeeld olifantjes? Bewaar dan je zoekopdracht, dit kan je doen door aan het einde van de resultaten de functie ‘bewaar zoekopdracht’ aan te klikken. Zo ontvang je een mail van Marktplaats als er nieuwe producten zijn toegevoegd voor jou.

 

4. Sla favoriete verkopers op
Het is ook mogelijk om favoriete verkopers op te slaan. Naast de naam van de verkoper staat een + tekentje en zo kun je de verkoper opslaan.

5. Een beller is sneller
Zoek je een populair item? Bel dan liever dan dat je een mail of een berichtje via Marktplaats stuurt, mits de verkoper dat wil natuurlijk. Zo ben je vaak sneller dan anderen en is het populaire item sneller voor jou en kan je meteen de details qua opsturen of ophalen bespreken.

6. Bied serieus
Wanneer je gaat bieden op een item dat je erg graag wil, bied dan serieus. Veel te laag bieden zorgt er vaak voor dat de verkoper je niet serieus neemt. De kans dat het item dan voor jou is, is dan meteen een stuk kleiner.

7. Koop alleen bij betrouwbare verkopers
Helaas komt het nog veel te vaak voor dat mensen worden opgelicht via Marktplaats, doe daarom je huiswerk en ga na of het niet te mooi is om waar te zijn, want dat is het dan ook vaak. Er zijn veel tips om veilig te kopen via Marktplaats, lees hiervoor onderstaand artikel.

| Beeld Shutterstock door: Tatyana Soares| Powered by SendtGerelateerde berichten