Met deze 4 tips lijkt jouw kleine badkamer een stuk groter5 tips lijkt jouw kleine badkamer een stuk groter

Als je denkt aan jouw droombadkamer zie je misschien een hele grote ruimte voor je. Helaas ligt de realiteit vaak iets verder van dat droombeeld… Toch kan je ook in een beperkte ruimte een hele mooie, ruimtelijke badkamer creëren. Met deze 4 tips lijkt jouw kleine badkamer een stuk groter!

Juiste meubels
De grootte van je badkamer is meestal niet te veranderen, maar je kan het wel groter laten lijken door middel van de juiste meubels en decoratie. Zo kan een grote spiegel ervoor zorgen dat je badkamer al een stuk groter oogt. Ook zwevende meubels lijken minder ruimte in beslag te nemen, zoals een zwevend toilet of wastafel meubel. Grote tegels aan de muur geven het gevoel dat de ruimte een stuk groter is. Ook een glazen douchewand geeft een ruimtelijker gevoel. 

Zo veel mogelijk inbouwen
Een rekje in de douche voor je douchegel en shampoo oogt al gauw rommelig en neemt veel ruimte in beslag. Het beste zou zijn om een nisje in te bouwen in je muur. Dit oogt een stuk ruimtelijker en je zal je niet meer aan het rekje stoten. Ook inbouwkasten nemen minder plaats in beslag en bieden veel opslagruimte. Ook kun je denken aan inbouw toiletrolhouders of reserverolhouders.

 


Creëer licht
Als je een raam hebt in de badkamer is dit al heel fijn. Zo niet, is het belangrijk om veel licht te creëren. Lichte tegels en lichte meubels kunnen hier veel bij helpen. Door donkere kleuren oogt het een stuk kleiner. Uiteraard is goede verlichting ook belangrijk. Zorg dat er geen donkere hoekjes ontstaan die de badkamer kleiner doen lijken. Denk bijvoorbeeld aan spotjes of zelfs verlichting in de spiegel.

Rust en eenvoud
Het is belangrijk om in de badkamer lekker tot rust te komen. Daarom kan de hoeveelheid kleine spullen, zoals onnodige decoratie of losse verzorgingsproducten ervoor zorgen dat het al snel druk en chaotisch wordt. Probeer dus zo veel mogelijk producten weg te werken in lades en kasten. Ook grote manden kunnen hiervoor een oplossing zijn en zijn een leuke decoratieve toevoeging.

 

Beeld: Shutterstock by: PHOTOCREO Michal Bednarek |  Bron: RTLNieuws.nl  |  Powered by: SendtGerelateerde berichten