Let op! Populaire producten aangeboden via nep webshops!Let op! Populaire producten aangeboden via nep webshops!

Let op! Populaire producten aangeboden via nep webshops! Momenteel worden er veel meldingen ontvangen dat er vervalste webshops zijn die populaire artikelen zoals bijvoorbeeld de nieuwe Playstation 5 aanbieden maar nooit verzenden.

Zelfs in de pre- order fase werd dit al gesignaleerd. De websites lijken echt maar zijn dit niet. Je doet de bestelling, betaald en ontvangt nooit het product. Vaak zijn deze websites maar korte tijd actief. Zij reageren ook niet op e-mails of andere vormen van contact.

Hoe herken je een nep webshop?
De nep webshops lijken heel echt en ze maken ook gebruik van echte bedrijfsgegevens alleen hebben ze vaak een extra letter in de domeinnaam. Check dus het webadres in de browser balk altijd heel goed of dit klopt.

Een aankoop is te mooi om waar te zijn.
Dit klopt verassend vaak. Die populaire tas of telefoon maar dan aanzienlijk goedkoper of een product dat overal al uitverkocht is. Wees daar altijd voorzichtig mee.

 

Keurmerk
Kijk op de website van Thuiswinkel Waarborg of deze website een keurmerk heeft gekregen.

Google de website
Zoek via Google op of deze website negatieve reacties van anderen heeft.

Klopt de bedrijfsinformatie?
Kijk altijd goed of alle bedrijfsinformatie kloppend en volledig is. Bel desnoods met het bedrijf om dit te checken.

Credit card of Paypal
Wanneer je aankopen doet via credit card of Paypal zijn je aankopen verzekerd. Kijk op de website van de aanbieders wat de voorwaarden zijn.

Beeld: Shutterstock door: Svitlana Hulko | Powered by SendtGerelateerde berichten