Kan ananas helpen om af te vallen?Kan ananas helpen om af te vallen?

Kan ananas helpen om af te vallen? Ananas is gezond, daar twijfelt niemand nog aan. Maar mag men ananas onbeperkt eten, en wat als je iets aan je overgewicht wilt doen? Niet alleen groenten, maar ook vers fruit past in ieder gezond eetpatroon.

Waarom fruit?
Fruit barst namelijk van alle onmisbare en gezonde voedingsstoffen. Ook hier is variatie belangrijk. Laat je daarbij leiden door de kleuren van fruit. Eet je regelmatig alle kleuren fruit? Dan ben je goed bezig en krijg je alle het nodige binnen om gezond te functioneren. Ananas is zo’n soort fruit. Deze vrucht past niet alleen in ieder gezond eetpatroon. Je kunt het ook op vele manieren eten. Zo vers uit het vuistje, in zelf gemaakte groentesalades en in andere gezonde gerechten. Ananas is vooral rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Maar wat doet deze populaire vrucht met ons overgewicht?

 

 

Hoge voedingswaarde
In deze sappige vrucht vinden we vooral:
Vitaminen: in ananas vind je vooral vitamine A, B1, B6, B11 of foliumzuur, vitamine C, en D.

Mineralen: uiteraard heeft ananas ook hoge concentraties mineralen in zich. Dat is vooral het geval met koper, mangaan, fosfor, magnesium, kalium, jodium en zink.

Sterke antioxidanten: deze beschermen je tegen de vrije radicalen. Deze vrije radicalen dringen je lichaam binnen en vergroten niet alleen je risico op veel aandoeningen. Ze versnellen tegelijk je natuurlijk verouderingsproces.

Voedingsvezels: het is bovendien een belangrijke leveranciers van voedingsvezels. Die zorgen in de eerste plaats voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Daar boven op verlengen ze je verzadigingsgevoel. Daardoor verkleint je trek in zoete, calorierijke en dus ongezonde tussendoortjes aanzienlijk. Als gevolg van een langer verzadigingsgevoel, eet je automatisch minder, verbrand je meer vet en verlies je overgewicht.

Beeld: Shutterstock door: New Africa | Powered by SendtGerelateerde berichten