Kamer via hotel vaak goedkoper dan via boekingssiteBen je op zoek naar een hotelkamer? Dan ben vast wel eens op een grote boekingsite zoals Booking.com geweest. Ze zijn vaak handig en overzichtelijk, maar niet altijd de goedkoopste blijkt uit een onderzoek van de consumentenbond.

De Consumentenbond vergeleek van 30 hotels in Amsterdam, Groningen, Berlijn en Parijs de prijs op boekingssites en op de hotelsite zelf. Veertien keer was de standaard tweepersoonskamer bij het hotel zelf het goedkoopst. Meestal was het prijsverschil slechts een paar euro, maar soms ook tientallen euro’s.

‘Nog 1 kamer over’, ‘Laatste kans!’; het is zenuwslopend om een hotelkamer boeken op een boekingssite. Boekingssites geven hun bezoekers een gevoel van schaarste door deze meldingen. Vaak zijn er wel meer kamers beschikbaar, maar die zijn net iets anders of met andere (annulerings)voorwaarden. Soms is er inderdaad nog maar 1 kamer beschikbaar, maar plaatst het hotel de volgende dag weer nieuwe kamers op de boekingssite.

 

 

Rechtstreeks is regelmatig goedkoper doordat commissie wordt afgedragen aan de boekingssite en die wordt doorberekend aan jou als consument. Gemiddeld bedraagt deze commissie 15%. Die commissie moet worden terugverdiend en daarom betaal jij als klant de rekening als je via een boekingssite boekt.

Als je twijfelt, kun je altijd even naar het hotel bellen om te onderhandelen of je te laten informeren over hun tarief. Daarmee ondervang je gelijk de specifieke arrangementen die vaak alleen op de eigen website van het hotel worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld een extra korting op een overnachting met diner.

Overige voordelen van het rechtstreeks boeken zijn dat hotels in het algemeen flexibeler omgaan met je boeking en dat het kameraanbod vaak groter is dan het online aanbod. Zo hopen hotels overboekingen tegen te gaan.

Kijk dus altijd ook op de eigen website van het hotel. Het kan de moeite lonen!

Bron:Consumentenbond, Hotelload ,Columbus Magazine   | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt