Is kokoswater goed voor je?Is kokoswater goed voor je?

Is kokoswater goed voor je? Alternatieven voor gewoon water zijn trending. Er is alles van mineraalwater tot alkalisch water. Kokoswater is een andere veel voorkomende en populaire watersoort, maar is kokoswater goed voor je? Dit is wat de wetenschap tot nu toe zegt over de voordelen van kokoswater.

Wat is kokoswater?
Kokoswater is de heldere vloeistof die in groene kokosnoot wordt gevonden. Naarmate de kokosnoot ouder wordt en bruin wordt, stolt het water en wordt het kokosvlees. Het maakt niet uit welk water je kiest, je kunt deze tips gewoon gebruiken om te garanderen dat je genoeg water drinkt.

Is kokoswater goed voor je?
Kokoswater heeft twee belangrijke wetenschappelijk gesteunde gezondheidsvoordelen – het voorziet in elektrolyten zoals kalium en natrium, en het is goed voor rehydratatie na fysieke activiteit of na ziekten die braken of diarree veroorzaken. Ook bevat kokoswater veel natrium, magnesium en kalium. Ook zitten er veel soorten vitamine B in, te weten, B1, B2, B3, B5, B5, B6, B7 en B9. Toch is er heel weinig menselijk onderzoek naar de voordelen van kokoswater ten opzichte van gewoon, alledaags kraanwater. Een studie in Medicine and Science in Sports and Exercise meldde dat kokoswater net zo efficiënt als sportdrank lichaamsvloeistoffen verving en slechts iets beter dan water. De sporters gaven echter de voorkeur aan de smaak van sportdrank – je moet de smaak van kokoswater wel lekker vinden om er de vruchten van te plukken.

 

 

Voordelen van kokoswater
Het brengt je vochthuishouding in balans.
Beschermt tegen verzuring.
Stimuleert de stofwisseling.
Gaat een hoge bloeddruk tegen.
Bevordert ontgifting en de celvernieuwing.

Hoewel het een uitgesproken smaak is, kan kokoswater, als je iets gezonder wilt dan een sportdrankje, toch een goede optie zijn. De meeste mensen zijn geen professionele atleten en sporten niet lang of intensief genoeg om de extra elektrolyten uit kokoswater echt nodig te hebben. Ook al heeft kokosnootwater minder suiker dan enkele van de ongezondste dingen in de supermarkt zoals gewone soda of sappen, de calorieënzijn er gewoon.

Wanneer moet je kokoswater drinken?
Kokoswater zou een gezonder alternatief kunnen zijn voor andere niet-waterdranken. Wanneer je bijvoorbeeld geen alcohol drinkt kun je in plaats daarvan kokoswater gebruiken om smakelijke mocktails te maken.

Beeld: Shutterstock door: NUM LPPHOTO | Powered by Sendt

Gerelateerde berichten