Is het appeldieet het meest effectief tegen buikvet?Is het appeldieet het meest effectief tegen buikvet?

Ondanks dat het een heel beperkt dieet lijkt is het appeldieet de beste manier om je spijsvertering te versnellen en daarbij ook meteen je lichaam te detoxen.

Detoxen en buikvet verliezen
Wanneer je wat buikvet wil verliezen is dit appeldieet een gezonde en snelle manier om in korte tijd van je buikvet af te komen. Het is een zeer uitgebalanceerd dieet dat je goed kunt volhouden. Het regelmatig detoxen van je lichaam is belangrijk omdat gifstoffen zich opbouwen in je lichaam. Door het appeldieet zorg je ervoor dat je lichaam snel die gifstoffen kwijtraakt en daarbij verlies je ook wat kilo’s en wordt je buikvet aanzienlijk minder.

Binnen één week al resultaat
Het appeldieet is een dieet dat je één week volgt. Ga je het dieet langer volgen dan merk je dat het appeldieet een beperkt dieet is en ga je dat merken, dit wordt dus niet geadviseerd. Omdat het appeldieet relatief weinig kost is het een dieet dat voor bijna iedereen geschikt is als je snel van een paar kilos en buikvet af wil. Het is door de detoxende werking heel goed mogelijk dat je de eerste dagen vooral je wat futloos kan voelen. Dat is normaal omdat je lichaam de afvalstoffen moet afvoeren. Drink altijd veel water bij dit dieet. Ook kan je wat hoofdpijn ervaren de eerste dagen.

Maar wat eet je en drink je bij dit appeldieet?
De eerste dag eet je alleen appels. Het kan dan goed zijn dat je je hongerig voelt, maar als kickstarter voor het verliezen van buikvet en kilo’s is dit noodzakelijk. Ontbijt: 2 appels – Lunch: 1 appel – Diner: 3 appels.  De dagen daarna mag je ook wat groenten, peulvruchten, yoghurt, en het wit van een ei toevoegen aan het appeldieet. Doseer dit met mate en breng eventueel op smaak met zeezout en olijfolie. In plaats van een gewone appel kun je deze ook vervangen door een appelsmoothie.

Appels bevatten vitamines, mineralen, voedingsvezels en fytonutriënten dus maak je geen zorgen over een gebrek aan voedingsstoffen. In plaats van water kan je ook groene thee nemen ter afwisseling. Wanneer je recepten wilt voor het appeldieet vind je online heel veel informatie hierover.

Bron: Gezonderleven.com | Beeld: Shutterstock | Powered by SendtGerelateerde berichten