Is afvallen onder hypnose echt mogelijk?hypnose, hypnotherapie, afvallen, maagband, virtuele maagband

Ben je niet tevreden met je lichaam, diëten en sporten helpen niet en wil je ook geen maagverkleining? Dan is afvallen onder hypnose voor jou bestemd.

 

Hypnotherapie wordt steeds vaker toegepast op mensen en het klinkt heel mysterieus, omdat je er waarschijnlijk nog niet heel veel over heb gehoord, maar ervaringsdeskundigen beweren dat deze methode werkt. Alleen wat is hypnotherapie nou precies?

Wat houdt hypnotherapie in?
Hypnotherapie is iets wat je niet dagelijks hoort, daarom is het van belang om te weten wat het allemaal inhoudt. Hypnotherapie wordt ingezet wanneer er klachten zijn bij iemand op psychisch en psychomatisch (lichamelijke klachten die ontstaan door psychische klachten) gebied. Het proces van de hypnotherapie is in wetenschappelijk onderzoek vastgelegd en er is bewezen dat de therapie werkt. Dit is te vinden op de site van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten.

 

Het afvalproces onder hypnose
Het afvalproces onder hypnose klinkt heel spannend en misschien ongeloofwaardig, maar in realiteit valt dit allemaal reuze mee in vergelijking met een maagverkleining. Het verschil zit in de situatie van de operatie. Bij hypnotherapie wordt de operatie nagemaakt op geestelijk gebied in één sessie. Voordat deze sessie begint worden er eerst opdrachten en hypnoses uitgevoerd die de nadruk leggen op jouw streefgewicht, het doel wat je wil bereiken en welke levensstijl het beste aansluit gebaseerd op deze keuzes. In een afvalproces kunnen emoties een grote rol spelen. Daarom wordt er rekening gehouden met het emotionele proces. Dit wordt gedaan door meer aandacht te besteden hieraan.

 

De virtuele maagband
Een vorm van afvallen onder hypnose is de virtuele maagband. Door de hypnose maak je de echte operatie mee alleen dan met een virtuele maagband. Dit doet de hypnotherapeut door geluiden en geuren van het ziekenhuis te gebruiken tijdens de hypnose. Hierdoor ben je er zelf zeker van alsof je echt in het ziekenhuis ligt. Door deze hypnose denk je dat je een echte maagband heb, alleen dat is dus niet zo. Het voordeel hiervan is dat alle problemen die zouden kunnen optreden na een operatie niet van toepassing zijn met een virtuele maagband. De prijs voor een enkele sessie is 120 euro en 799 euro voor het hele pakket. Dit was eerst een probleem voor mensen door de prijs, maar de laatste tijd wordt hypnotherapie steeds meer vergoed door zorgverzekeringen. Je moet wel zelf je eigen zorgverzekering inlichten over hoe hoog de vergoeding kan zijn.

 

Beeld: Shutterstock by: New Africa  |  Bron: margriet.nl  |  Powered by: SendtGerelateerde berichten