Hypotheekverhoging voor een verbouwing? Lees hier waar je op moet lettenCalendar

Plannen voor een grote verbouwing? Een hypotheekverhoging kan interessant zijn

Momenteel zien veel grotere aanbieders van hypotheken dat er een enorme toename is op het nemen van een hypotheekaanpassing ten bate van een verbouwing van het huis. Dat is waarschijnlijk een gevolg van de Coronacrisis omdat mensen nu eenmaal meer en langer thuis zijn.

Maar waar moet je op letten als je je huidige hypotheek gaat aanpassen?

1. Soms is oversluiten aantrekkelijker dan aanpassen, zeker nu met de lage hypotheekrente kan dit veel geld schelen.
2. Een verhoging van de huidige hypotheek voor een verbouwing is pas zinvol als het een grotere verbouwing betreft, zo vanaf € 25.000/€ 30.000. Dit is omdat de kosten voor het aanpassen of afsluiten van een hypotheek hogere kosten met zich mee brengt dan een 'normale' lening.
3. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar om te kijken wie voor jou de meest gunstige voorwaarden heeft. Houd ook rekening met de toekomst bij het oversluiten of aanpassen van de hypotheek.
4. Bespaar op de kosten. Vaak wordt er een taxatierapport van het huis gevraagd door de verstrekker. Vergelijk ook hier weer verschillende aanbieders, deze kunnen enorm variëren.
5: Houd de kosten van de verbouwing goed bij. Bewaar alle bonnen en facturen om hypotheekaftrek van de Belastingdienst te krijgen. Daar heb je recht op bij een lening voor een verbouwing.

Dit is misschien ook interessant:

Bron: Nu.nl