Hoe zorg je ervoor dat het thuis veiliger is? Tips om mee aan de slag te gaan
Calendar

Je huis is je veilige haven en dat wil je ook zo houden. Maar wat moet je daarvoor doen? Wij hebben tips en leggen het graag uit.

Buitenlamp met bewegingssensor
Installeer een buitenlamp met een bewegingssensor. Deze detecteert elke beweging en gaat dan aan. Dit zal mensen met kwade bedoelingen afschrikken. Het is natuurlijk ook fijn als je zelf thuis komt en je kunt op een veilige manier het huis betreden zonder ergens over te struikelen.

Brievenbus met opvangbak
Zeker als je glas in de deur hebt is een grote stapel post achter de deur een sein voor inbrekers dat er niemand thuis. Wanneer je een opvangbak- of zak aan de brievenbus bevestigd valt de post niet meer op de grond en is niet meer zichtbaar vanaf buiten.

Alarm
Een alarm geïnstalleerd door een erkende installateur is een zeer goede aanvulling voor de veiligheid van je huis. Wanneer er een raam of deur wordt geopend gaat er een alarm af met zowel licht- als geluidssignalen. Wanneer je aangesloten bent op een meldkamer krijg je meteen een melding van deze meldkamer.

Installeer een rookmelder
Tegenwoordig is er de zogenaamde slimme rookmelder. Deze zijn met het WiFi netwerk en met elkaar verbonden. Wanneer deze melders rook detecteren gaan alle melders af en kan er een bericht gestuurd worden naar smartphones. Er moet op elke verdieping minimaal een rookmelder zijn die gekoppeld is.

Camera’s
Door het ophangen van camera’s kan je altijd zien wat er rondom het huis gebeurt. Wanneer je een camera ophangt bij de voordeur is het altijd mogelijk om, wanneer er aangebeld wordt, eerst te kijken wie er voor de deur staat.

Koolstofmonoxide melder
Deze melder hang je op elke verdieping en zeker in de buurt van een cv-ketel. Deze detecteert de CO2 in de ruimte en geeft een luid signaal wanneer de concentratie CO2 te hoog is en daardoor gevaarlijk is.

Een veilige badkamer
Dit creëer je door een stevige handgreep te plaatsen op strategische plaatsen als je uit het bad of de douche stapt. Ook door het plakken van antislipstickers op de vloer van de douche en in het bad maak je de badkamer een stuk veiliger

Bron: Generatiethuis.nl | Beeld Shutterstock