Hoe maak je zelf mooie foto’s van je huisdier? Professionele tips voor het beste resultaatJe huisdier mooi op de foto

Elke dag worden er vele foto's gemaakt van onze huisdieren en ook delen we deze graag op social media. Maar hoe maak je nu de mooiste en leukste foto's zelf zodat je niet hoeft te betalen voor een professionele dierenfotograaf? Lees verder voor handige tips voor de mooiste foto's van je huisdier.
Het is niet altijd even makkelijk om je huisdier stil te laten zitten of recht in de lens te laten kijken. Maar daar voor zijn er een paar hele slimme trucs die een professionele fotograaf ook gebruikt. Probeer deze eens uit om te kijken op welke je dier het beste reageert.

Lekkere snacks

Een manier die vaak heel goed werkt om de aandacht te krijgen en vast te houden is het gebruik van lekkere snacks, dit verschilt natuurlijk per dier. Kies iets uit waarvan je weet dat je dier er gek op is. Je kunt het snackje voor het dier houden, uit het zicht van de camera of leg deze bovenop de lens of op de camera. Er zijn voor de smartphone zelfs speciale houders te krijgen hiervoor.

Geluid maken

Ook een hele goede methode is vaak een geluid maken dat de aandacht van het dier trekt zoals bijvoorbeeld piepend speelgoed. Hierdoor kijken ze jouw kant op en zullen ze hun oortjes spitsen en heb je vaak een mooi plaatje. Ook het geritsel van een snackverpakking werkt goed. En ten slotte zijn er veel honden en katten die reageren op bepaalde woorden van hun baasje.

Maak bewegingen

Het maken van bepaalde bewegingen zoals lopen, knippen met je vingers of het weggooien van een bal of ander speelgoed zal dieren laten reageren. Klik meerdere keren met de camera of gebruik de 'burst' functie op je smartphone. Deze functie werkt het beste als het dier in beweging is.

Diverse perspectieven

1. Vanaf ooghoogte
Wanneer je vanaf ooghoogte een foto maakt zie je het eigenlijk vanuit het meest realistische perspectief. Zo krijg je een heel 'echte' foto die de leefwereld van je huisdier heel goed laten zien.
2. Het vogelperspectief
Als je van bovenaf fotografeert lijkt je huisdier kleiner en vaak ook schattiger dan vanuit een andere hoek. Dit kan vooral heel leuk zijn als ze in hun mandje of op hun kussen liggen.

Achtergrond en omgeving

Natuurlijk is de achtergrond van de foto heel belangrijk. Zo creëer je een mooie setting waarin je huisdier het beste uitkomt. Ga op zoek naar een mooi rustig hoekje van de kamer met genoeg licht of kijk in de tuin voor een mooie natuurlijke achtergrond. Kijk of er geen kopjes of borden in het beeld staan, zorg voor zo min mogelijk afleiding op de foto. Let er ook op dat je als je de camera of smartphone vasthoudt je vinger niet voor de lens zit.

Fotografeer met de camera liggend of staand

Fotografeer je een foto liggend (landscape) of staand (portrait)? Wil je een foto delen op social media zoals bijvoorbeeld Facebook, dan komt een portraitfoto vaak beter tot zijn recht. Voor een uitvergrote foto als poster kan je beter kiezen voor landscape.

Kans maken op een cadeaukaart naar keuze t.w.v. € 450,-? Doe mee met de Nationale DierenQuiz

Bron: petsplace.nl  | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt