Hoe maak je sparen makkelijker én leuk? Met deze handige tips lukt dat

Calendar

Met onderstaande tips willen we het sparen, dat best heel lastig kan zijn, een beetje makkelijker voor je maken. Het kan altijd gebeuren dat je voor onverwachte uitgaven komt te staan zoals een dure reparatie aan de auto of een kapotte wasmachine. Dan is het heel fijn om wat geld achter de hand te hebben. Het zal voor de een makkelijker zijn om te sparen dan de ander maar met deze tips is kan je vaak al een goed begin maken.

1. Meevallers meteen wegleggen
Als je wat extra geld krijgt, zoals bijvoorbeeld vakantiegeld, een bonus of heb je wat geld verdient met iets verkopen op Marktplaats? Zet het dan meteen apart. Zo kom je sneller aan je doel wat betreft sparen.

2. Een besparing ergens op gedaan? Leg dit meteen opzij
Wanneer je ergens een goede besparing op hebt gedaan kun je dit meteen overboeken naar je spaarrekening. Ook al is het een klein bedrag, als je dit regelmatig doet kan het aardig oplopen.

3. Voeg een competitie element toe
Wanneer je iemand kent die ook meer wil gaan sparen kun je een competitie element toevoegen, maak er een wedstrijdje van. Dit kan je stimuleren om meer te sparen.

4. Zorg voor extra inkomsten
Extra verdiensten zijn altijd welkom en kunnen je spaarsaldo een flinke boost geven. Er zijn veel baantjes die je maar een paar uur per week kosten en waarbij je dat extra spaargeld kan verdienen. Kranten of folders rondbrengen, oppassen zijn voorbeelden hiervan.
5. Bespaar op luxe dingen
Ga je graag shoppen of lekker uit eten? Dit is natuurlijk leuk om te doen maar probeer hier eens op te minderen. Hoe lastig ook want het zijn nou eenmaal leuke dingen om te doen maar wil je echt sparen dan kan je in plaats van dat dure drankje op een terras ook gezellig een drankje thuis doen met een lekker hapje erbij.
6. Koop een maand geen kleding
Wanneer je een maand alleen de vaste lasten en je boodschappen betaald en verder echt niets andere koopt zoals parfum, kleding of die grote bos bloemen zal je zien dat je eind van de maand wellicht geld overhoudt. Laat de mensen in je omgeving weten dat je deze uitdaging aangaat zodat zij je kunnen helpen. Wil je besparen op de boodschappen? Lees hier hoe

7. Sluit een kleine lening af
Als het je echt niet lukt om je doel te bereiken en je toch echt die grote uitgave moet doen is het een optie om een kleine lening af te sluiten. Verdiep je hier goed in want er zijn veel soorten lening. Sluit alleen een lening af als het echt nodig is.

Wellicht kunnen deze handige tips je helpen.

Bron: Bespaarinfo.nl