Hoe krijg je meer plezier in schoonmaken? Wij hebben leuke tips hiervoor!Calendar

Schoonmaken, poetsen hoe je het ook noemt niet iedereen is er fan van. Het moet nou eenmaal gebeuren maar hoe kan je ervoor zorgen dat het wat leuker wordt om te doen?

Met deze leuke tips krijg je er misschien wat meer plezier in. Wist je trouwens dat met schoonmaken je best heel veel calorieën verbrandt? Dat is alvast weer meegenomen.

Maak een to-do lijstje en beloon jezelf als je klaar bent
Koop een leuk planning bord of een schoolbord en en maak een planning wanneer je wat moet doen. Zorg ervoor dat je je taak kan afvinken als die gedaan is en zet er een kleine beloning bij. Een lekker koekje bij de koffie of een iets anders leuks. Zo werk je sneller, gerichter en je beloont jezelf.

Een muziekje op
Maak een leuke playlist op Spotify en zet deze aan als je begint met schoonmaken. Op een of andere manier gaat de tijd sneller als je muziek luistert tijdens een schoonmaakklusje. Als je je favoriete muziek luistert krijg je ook meer energie! Misschien ook interessant: Schoonmaken; wat doe je wanneer?

Maak schoon als je alleen thuis bent
Niet altijd eenvoudig in te plannen maar het werkt veel sneller en efficiënter als je alleen thuis bent. Vooral met kinderen, klein of groot wordt het al snel weer rommelig als die thuis zijn. Je ruimt het ene op en het andere ligt er al weer. Niet bevorderlijk voor je energie.

Koop leuke poets- en schoonmaakartikelen
Er zijn veel leuke en handige producten te koop zoals, een vrolijke emmer, een kleurrijke bezem of gezellig ogende poetsdoekjes. Zo wordt het minder saai om schoon te maken. Ook de allesreinigers etc. zien er steeds leuker uit. Maak voor jezelf een box die je makkelijk mee kunt nemen door het huis heen waarbij je alle schoonmaakspulletjes bij elkaar hebt en die je zo ook weer makkelijk op kunt bergen.

Vraag hulp
Wanneer je er echt tegenop ziet of als het echt niet in je eentje lukt vraag dan hulp! Vraag een gezinslid of een huisgenoot om het samen te doen. Dit is niet alleen veel sneller maar ook veel gezelliger. Ook voor kinderen is dit goed om te leren.

Bron: Momoftherebels.nl | Beeld: Shutterstock