Hoe kom je van zilvervisjes af?Hoe kom je van zilvervisjes af

In veel huizen zitten ze, zilvervisjes. Wij hebben een aantal handige tips om van ze af te komen en ook tips hoe je ze daarna buiten de deur houdt.

Zilvervisjes kunnen niet ruiken dus bepaalde geurende producten neerleggen heeft geen zin. Maar wat werkt dan wel om van deze beestjes af te komen?

Laat spinnen zitten
Haal spinnen binnen én ook buiten niet weg. Het blijkt dat spinnen graag zilvervisjes eten. Vooral de zogenaamde ’trilspin’ die een grillig web op de grond maakt is er gek op.

Ze komen af op vocht
Zorg dus dat je huis niet te vochtig is en let ook bij eventuele lekkages op dat je dit zo snel mogelijk droog maakt. Een handige tip is het neerleggen van een doorgesneden halve aardappel. De zilvervisjes zullen zich daarop gaan verzamelen en zo kun je er daarna een plastic zak omheen doen en dan ben je in een keer van een groot aantal beestjes af. Je kunt dit zelfde ook doen met een vochtige doek.

Stofzuigen
Als je ergens op een plek veel zilvervisjes ziet zitten dan kan je ze natuurlijk ook opzuigen. Omdat de stofzuigerslang aan de binnenkant glad is zullen de beestjes er niet weer uit kunnen komen.

 

 

 

Speciale sprays
Er bestaan ook speciale sprays voor zilvervisjes waarvan er ook een aantal biologische op de markt zijn. Hoewel deze vaak goed werken bij grotere overlast door deze beestjes, moet je wel oppassen met het gebruik ervan. In deze sprays zitten pyrethroïden. Deze stof is schadelijk voor kinderen, bijen en waterleven zoals vissen.

Professionele hulp
Omdat zilvervisjes bij zeer grote overlast aanzienlijke schade kunnen aanrichten aan documenten, boeken, behang en bijvoorbeeld kunstwerken van papier is het soms noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen

Hoe maak je het huis onaantrekkelijk voor ze?
Zorg voor een goed geventileerd huis. Dicht alle kieren en naden, zorg dat papieren en boeken in afgesloten boxen zitten, wanneer je gaat behangen, zorg dan dat dit naadloos gebeurt zodat ze er niet achter kunnen kruipen en check schilderijen en boeken regelmatig op deze beestjes.

Bron: Radar.avrotros.nl | Beeld: Shutterstock door: eleonimages | Powered by Sendt

 Gerelateerde berichten