Hoe kan je het beste je matras onderhouden? MET DEZE 5 TIPS GAAT JE MATRAS VEEL LANGER MEE

Iedere nacht slapen we gemiddeld acht uur op ons matras. Het is dus van groot belang dat je deze goed onderhoudt. Maar hoe doe je dat het beste? Met deze tips helpen we je op weg.

Lucht het matras

Haal al het beddengoed zoals je kussens, dekbed, toppers en matrasbeschermers van je bed en laat je matras een hele dag luchten. Zet bij voorkeur een raam open. Dit is heel belangrijk om regelmatig te doen zoals 1x per maand.

Gebruik beide zijden

Buiten het luchten van het matras is het ook belangrijk om je matras regelmatig om te draaien. Zo voorkom je kuilen en verzakkingen in het matras en blijft deze beter in vorm. Doe dit ook weer 1x per maand.

Matrasbeschermer

Gebruik een speciale matrasbescherming in de vorm van een hoes. Deze neemt stof, vuil en ook vocht op en daardoor gaat je matras veel langer mee. Was deze regelmatig op minimaal 60 graden in de wasmachine. Zorg dat de hoes goed past en mooi aansluit zodat deze zijn werk optimaal kan doen.

Reinig het matras

Om je matras schoon te maken kun je deze stofzuigen zodat stof weggehaald wordt. Daarna strooi je een laagje ‘baking soda’ erop, laat deze een half uurtje intrekken en haal het daarna weg met de stofzuiger. Je matras is nu fris en ruikt heel lekker. Dit kan je 2x per jaar doen voor het onderhouden van je matras. Vergeet niet allebei de kanten van het matras te doen.

Huisstofmijt

Veel mensen zijn allergisch voor de huisstofmijt en hebben daar veel last van. Om deze huisstofmijt te lijf te gaan kan je het beste 1x per week je matras stofzuigen. Zo voorkom je de ophoping hiervan in het matras.
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Om huisstofmijt op je matras te vermijden kan je het beste minstens één keer per week het matras stofzuigen. Dit voorkomt dat huisstofmijt zich ophoopt op je matras.
Slaap je slecht? Misschien vind je dit dan ook interessant?

Bron: Matras Concurrent | Powered by Sendt