Hoe kan je er zelf voor zorgen dat je auto langer mee gaat?Wanneer je zo lang mogelijk wil doorrijden met je auto zijn er een dingen die je kan doen zodat je langer plezier hebt van je auto. Wat deze zijn?

Zet de auto bij starten in z’n vrij
Om de startmotor te ontlasten kan je het beste de auto niet starten met ingetrapte koppeling en in een versnelling. Ga maar na hoe vaak je de auto start en wat een verschil het maakt als je dat op de juiste manier doet.

Geen koude start
Doordat de motor, wanneer deze koud is, weinig smering heeft is het beter om de eerste vijf minuten de motor te ontlasten en pas te schakelen bij 2.500 toeren. Dit geldt ook voor de zomerperiode, dus niet alleen in de winter.

Koppel op de juiste manier
Veel mensen hebben tijdens het rijden hun voet op de koppeling, daardoor wordt deze gedeeltelijk ingeschakeld en slijt deze dus veel sneller. Laat je voet dus tijdens het rijden rusten naast de koppeling en niet erop.

Vermijd slecht wegen
Door het degelijk gebruik van hele slechte wegen zullen je velgen, schokbrekers en je onderstel sneller beschadigen. Probeer deze wegen zoveel mogelijk te ontwijken mits dit mogelijk is natuurlijk. Zo kun je de levensduur van je auto met enkele duizenden kilometers verlengen.

Heb je een garage? Gebruik deze dan
Je herkent het vast, de garage staat vol met allerlei spullen en de auto staat buiten. Wanneer je een garage hebt gebruik deze dan voor de auto. Zo bescherm je de auto tegen allerlei weersinvloeden.

Synthetische olie
Dit is bij moderne auto’s de beste manier om de motor en de versnellingsbak langer te laten mee gaan. Synthetische olie gaat veel langer mee en zal dus minder snel vervangen moeten worden.

Rijd de tank niet leeg
Als je de brandstoftank altijd helemaal leeg rijdt loop je het risico dat je het brandstofsysteem van de auto beschadigt raakt. Op de bodem van de tank verzamelt zich door de jaren heen sediment en als dit in de motor terecht komt kunnen pomp en filter verstopt raken met alle gevolgen van dien.

Houd je auto goed schoon
Zorg ervoor dat je auto niet te lang vies blijft. Wanneer je de lak, de velgen en de kunststof delen goed schoon houdt heb je minder kans op roest en vorming van ruwe plekken. Nog beter is om de auto regelmatig in een beschermende wax laag te zetten.

Roestpreventie
Er zijn bedrijven die de roestgevoelige ruimtes van de auto in een speciale roestpreventie kunnen zetten zodat roest minder vat heeft op de auto.

Uitlijning en bandenspanning
Zorg dat de uitlijning en de bandenspanning van de auto op orde is. Wanneer dat niet het geval is dan zullen de banden sneller slijten.

Bron:Ad.nl  | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt