Een goede hondenfokker voor het kopen van een pup herken je zo!Goede hondenfokker voor kopen pup

Je wilt graag een pup kopen bij een fokker, maar wanneer je een pup wilt kopen zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten.

Om teleurstelling en verdriet te voorkomen raden wij aan om goed op te letten of de pup niet aangeboden wordt door een broodfokker. Dit zijn malafide fokkers die vaak hondjes uit het buitenland halen die vaak niet of nauwelijks zijn ingeënt en niet zijn nagekeken door een goede dierenarts. Hieronder vind je een aantal kenmerken waardoor een goede fokker te herkennen is.

1. Er worden maximum twee rassen gefokt. Zo weet u dat de fokkers goed bekend zijn met het ras, hun karakteristieken kennen en kunnen bepalen of dit een goede match is met je en eventueel met je gezin of huisgenoten.

2. De fokker heeft niet het hele jaar door pups te koop en er wordt met wachtlijsten gewerkt omdat er maar een paar nestjes per jaar beschikbaar zijn. Veel verschillende nestjes tegelijkertijd betekent dat de fokker niet voldoende tijd kan spenderen aan elke pup of de moeder.

3. De pups groeien bij voorkeur op in huis, en niet in een schuur, zodat ze gewend zijn aan menselijk contact. Toekomstige kopers zijn altijd welkom voor een bezoekje en kunnen meteen ook de moeder zien. De pups verlaten het nest niet voor de leeftijd van minimaal acht weken.

 

 

4. De fokker kan aantonen dat zowel vader als moeder van de pups werd getest op erfelijke aandoeningen. De pups zelf worden gechipt en gevaccineerd. Worden de pups erg goedkoop verkocht, dan hebben ze hoogstwaarschijnlijk geen medische zorg gekregen en zijn dan vaak uit het buitenland gehaald.

5. Er worden geen pups verkocht aan dierenwinkels en de pups worden bij voorkeur niet aangeboden op sites zoals Marktplaats. Wie even googelt op de naam van de handelaar weet door ervaringen van anderen misschien al snel of het een beruchte broodfokker betreft.

Wanneer je bij een pup gaat kijken ben je al snel verkocht als je deze ziet. Probeer rationeel te denken en kijk goed hoe de omstandigheden zijn waarin de pup is geboren en opgroeit. Voor alle aankopen die je doet geldt altijd ‘als iets te mooi is om waar te zijn, klopt het vaak niet’. Overweeg ook om een hond te halen uit een van de dierenopvangcentra. Hier zitten vaak honden die echt een goed thuis verdienen.

Bron: Hondencentrum.com | Beeld: Shutterstock door: Brian A Jackson | Powered by SendtGerelateerde berichten