Hoe gezond is kefir?4 redenen waarom kefir drinken een heel gezond idee:

1. Gezonde bacteriën
Kefir ontstaat door een fermentatieproces. In dit proces worden gisten en gezonde bacteriën bij de melk gevoegd om het product een smaak te geven en lang houdbaar te maken. De gezonde bacteriën die er in kefir zitten hebben een positief effect op je darmen. Het kan voor een betere stoelgang en een minder opgeblazen buik zorgen.

2. Waterkefir is een lekker alternatief voor alcohol
Waterkefir wordt gemaakt van water en een suikerhoudend product bijvoorbeeld ahornsiroop of gedroogd fruit. Waterkefir is licht van smaak en bevat lichte bubbels. Dit is een goed alternatief voor alcohol. Alhoewel in waterkefir toch ongeveer 1% alcohol zit door het gistingsproces.

 

 

3. Geschikt bij een lactose-intolerantie
In kefir wordt de lactose door de gezonde bacteriën omgezet in melkzuur. Dit betekent dat kefir een goede uitkomst kan zijn voor mensen met een lactose-intolerantie. Er blijft wel altijd een klein spoor lactose achter. Maar het is het wel waard om te proberen.

4. Kefir bevat weinig suiker
Beiden varianten zowel melkkefir en waterkefir bevatten suiker. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat er nog maar weinig suiker overblijft. Dit maakt beiden dranken van nature ‘light’.

bron: gezondheidsnet.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt