Hoe geniet je nu écht van je vrije tijd zonder schuldgevoel?Als het komt op genieten van je vrije tijd zijn vrouwen daar minder goed in dan mannen. Vrouwen voelen zich sneller schuldig als ze zich niet nuttig maken. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je meer geniet?

Maak geen lijstjes van wat je nog moet doen
Wanneer je dat doet voel je vaak schuldig als je het lijstje niet kan afvinken. Kijk wat de dag brengt en doe eens dingen die jij echt graag doet en neem daar de tijd voor. Creëer voor jezelf bijvoorbeeld een welness dagje, dit kan zowel thuis als in een spa.

Maak er tijd voor
Het klinkt gek maar vrije tijd voor jezelf moet je echt inplannen. Zeker als je een druk leven leidt is dit heel belangrijk. Zorg er ook voor dat de mensen om je heen hiervan op de hoogte zijn.

Probeer niet alles zelf te doen
Wanneer je een gezin hebt of samenwoont is het goed als je niet alles zelf probeert te doen. Laat sommige dingen door je partner doen of ga nu niet eens zelf aan de gang met die ene klus in huis maar huur een klusjesman ervoor in.

Geniet ook echt van je vrije tijd
Probeer niet te denken aan alles wat je nog moet doen maar geniet echt van je vrije tijd. Zet wat muziek op, lees een boek of neem een bad zodat je even zonder afleiding kan genieten.

 

Bron: Sante.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt