Gezonder leven veel werk? Wij hebben tips voor een gezonde leefstijlBalans is belangrijk

Hoe vind je de juiste balans tussen leuk en gezond leven? Voor veel mensen is het lastig om die te vinden. Belangrijk is dat je het volhoudt. Lees hier tips voor lekker en gezond eten en leuke tips om lekker in beweging te komen.

Beweeg meer

Dit wil niet zeggen dat je meteen een jaarabonnement moet nemen op de sportschool. Belangrijk is dat je regelmatig beweegt en dit kan van alles zijn; traplopen, tuinieren, met de hond wandelen of fietsen. Bouw dit rustig op zodat je het lange tijd kan volhouden. Op internet vind je ook vele oefeningen die je zou kunnen doen om je spieren los te maken.

Zorg voor een goede nachtrust

Niet alleen je lichaam heeft slaap nodig om te herstellen, ook je geest kan zo tot rust komen. Er zijn veel tips voor een goede nachtrust. Met 7 á 8 uur slaap per nacht zal je merken dat je de volgende dag meer energie hebt en er ook beter uit ziet.

Regelmatig eten op vaste tijden

Door op vaste tijden te eten ontstaat er een goed eetpatroon. Hiermee heb je voor je zelf een duidelijk moment waarop je gaat eten en zal je minder gaan snoepen tussendoor. Maak in het begin een schema op bijvoorbeeld een krijtbord in de keuken zodat je er regelmatig aan herinnerd wordt.

Eet gezonde tussendoortjes

Ook belangrijk is het om tussen de maaltijden door een gezond tussendoortje eet. Zo houd je het energie level op peil en kom je niet in de verleiding om ongezonde snacks te gaan eten. Denk voor gezonde snacks aan een appel of een ander stuk fruit. In de middag kan een handje ongezouten nootjes een prima snack zijn.

Drink genoeg water

Zorg dat je veel water drinkt. Vaak denken we dat we genoeg water binnen krijgen maar het tegenovergestelde is waar. Zo'n 2 á 3 liter water per dag is het beste. Handig is om een literfles te vullen en vanuit daar in het glas te schenken zodat je precies kunt bijhouden hoeveel je drinkt per dag.

Vergeet ook niet dat ontspanning belangrijk is voor een gezonde lifestyle. Dit kan natuurlijk op vele manieren. Lees eens een goed boek, ga een lekker stuk wandelen in de natuur of probeer te mediteren. Dit alles zal eraan bijdragen dat je meer energie hebt en je beter voelt.

Lees ook eens: 

Bron: Libelle.nl  | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt