Geen strijkijzer bij de hand? Wij hebben een aantal tips hoe je je kleding toch kreukvrij krijgt.Calendar

Iedereen heeft er wel is last van. ‘Kreukels in je kleding’. kreukels zijn natuurlijk super vervelend! Maar wat kan je doen als je geen strijkijzer bij de hand hebt? Wij hebben een aantal tips voor jullie!

1.Gebruik je föhn

Een föhn is bijna in ieder huishouden wel te vinden. Voor een snelle oplossing kun je een föhn gebruiken. Gebruik de föhn het liefst op de warmste stand. Door de warme lucht föhn je de kreukels uit je kledingstuk. Als je op je kleding een beetje water sprayt waar de kreukels zitten heeft dit een nog snellere werking. Het water zorgt ervoor dat de kledingvezels opnieuw ontspannen, terwijl je föhn de stof weer droogt.

2.Ijsklontjes

Gooi je kleding die kreukelvrij moet worden is de wasdroger en gooi er 2/3 ijsblokjes bij. Door de hitte van de wasdroger smelten de ijsblokjes en komt er stoom vrij. ”Die stoom zorgt ervoor dat jouw kleren weer kreukvrij worden”. Zet je timer op 8 a 10 minuten dit is lang genoeg om jouw kleding kreukelvrij te krijgen.

3.Fluitketel

Heb je toevallig nog een ouderwetse fluitketel thuis staan? Deze kun je ook gebruiken om je kleding kreukelvrij te krijgen. Het stoom van de fluitketel kan je gebruiken om je kleding mee te stomen. Wacht tot het water begint te koken en houd het kledingstuk met de vouw in de stoom. Let wel goed op dat je het kleding stuk minimaal  20 centimeter van de ketel afhoudt.

 

 

 

 

4.Was uit de droger? Hang het meteen op

Het beste is om je was op te hangen zodra het de droger uitkomt. Vaak vouwen we de kleding op en leggen we deze gelijk in de kast of wasmand. Wanneer je je kleding uit de wasdroger haalt, is het meestal nog kreukelvrij omdat het nog warm is. Als je je kleren vervolgens opvouwt, koelen ze af en nemen ze een bepaalde vorm aan. Daardoor krijg je kreukels in je kleding.

5.Hang je kleding op in je badkamer na het douche

Heb je lichte kreukels in je kleding? Neem dan lekker een warme douche en hang je kleding in de badkamer. Het stoom van de douche zorgt ervoor dat je kleding kreukelvrij wordt.

6.Stijltang

Niet veel mensen staan stil bij het feit dat je met de stijltang niet alleen je haar uit de kreukels krijgt, Maar je kunt er ook kreukels mee uit je kleding halen. Met de stijltang haal je gemakkelijk een vouw bijvoorbeeld uit een kraag.

8.Onderkant van de pan

Iedereen heeft wel een pan in huis. Deze is een beetje vergezocht, maar bijvoorbeeld wel handig als je echt niks anders hebt. Kook een flinke pan water en gooi het water weg als het kookt. De onderkant van de pan zal dan zo heet zijn dat je deze als strijkijzer kunt gebruiken.

 

Bron: libelle.nl en tipsenweetjes.nl