Energiemaatschappijen geven dure cadeaus weg aan nieuwe klanten

Energiemaatschappijen hebben hun cadeau-acties verlengd en geven tot eind mei dure cadeaus weg aan klanten die overstappen. Wij hebben weer een rondje langs de energiemaatschappijen gemaakt die op dit moment de mooiste cadeaus weggeven en hebben het volgende ontdekt.

De energiemaatschappij die de mooiste cadeaus weggeeft is Vattenfall (voorheen NUON). Zij kennen bijvoorbeeld de XL cadeauweken. Dan geven ze airpods van apple weg aan alle nieuwe klanten. Maar ook geven zij cadeaubonnen weg van verschillende bekende webshops ter waarde van € 350,-.

Via deze link zie je de cadeaus die Vattenfall op dit moment weggeeft. Je moet er trouwens wel snel bij zijn, want voor de cadeaus die populair zijn geldt op=op. Je kan op de site van Vattenfall ook gelijk berekenen of je een betere energiedeal kan krijgen.

Niet iedereen heeft recht op een welkomstcadeau. Heb jij hier recht op? Lees het hier.

Waarom geven de energiemaatschappijen cadeaus weg?
Energiemaatschappijen willen graag dat jij klant bij ze wordt. Daarom geven ze vaak een goed energietarief in combinatie met een cadeau. Dat maakt het voor jou interessanter om over te stappen. Om de zoveel tijd overstappen is sowieso verstandig. Als je te lang bij dezelfde leverancier blijft zitten, dan betaal je meestal meer dan nodig is en profiteer je niet mee van actuele  aanbiedingen.

Welke energiemaatschappijen geven cadeaus weg?
We hebben een paar energiemaatschappijen die mooie cadeaus weggeven voor je op een rijtje gezet:

Vattenfall (voorheen NUON)

Essent

Eneco

Om de zoveel tijd is overstappen goed voor de portemonnee
Iedereen die langer bij dezelfde energiemaatschappij zit doet er verstandig aan om regelmatig zelf online te controleren of er een betere aanbieding is. Het kost niks maar het geeft (ongeacht de uitkomst) wel de zekerheid dat u niet onnodig teveel gaat betalen. Het kan zomaar een paar honderd euro per jaar schelen. Je energietarief laten controleren is heel eenvoudig. Je beantwoordt online een paar korte vragen. Dat duurt meestal maar een paar minuten.

Regelmatig uw energietarief laten vergelijken is altijd de moeite waard. En al is je besparing maar een paar tientjes per jaar. Dan nog geef je die toch liever aan iets anders uit dan aan een energiemaatschappij :-). Ja toch?

Tegenwoordig is overstappen een waterdicht proces. Dit wordt geregeld via een landelijk systeem. Het zogenaamde Contract Einde Register. De nieuwe energiemaatschappij geeft aan uw oude energiemaatschappij door dat u vertrekt. De einddatum van uw huidige contract sluit precies aan op de ingangsdatum van uw nieuwe contract. U komt dus nooit zonder gas of stroom te zitten.

 

Gerelateerde berichten