Doe je graag een middagdutje? Lees hier waarom dat zo goed voor je isVele studies wijzen uit dat twee keer per dag slapen beter voor je is dan een keer. Hoe dat kan? We leggen het je uit.

Verdeel je slaap
Er zijn onderzoekers die zeggen dat het beter is om je acht uur slaap per dag te verdelen in twee slaapmomenten. Dit zou beter in ons natuurlijke ritme passen zeggen ze. Als je bijvoorbeeld naar Spanje kijkt, daar doen ze dat al tijdenlang. Daar houden ze ’s middags vaak de welbekende siësta. in vroeger tijden waren er veel meer landen waar dit gedaan werd.

Geen middagdip meer
Veel mensen kennen dit, dat moment zo halverwege de middag waarbij je energie level ineens enorm afneemt. Naar dit fenomeen is onderzoek gedaan en het bleek dat dit probleem op te lossen is door een middagdutje te doen. je kan dit bijvoorbeeld doen door een extra lange lunchpauze te nemen waarbij je na de lunch een kort dutje doet. Ook even een momentje slapen terwijl je (klein)kind slaapt doet je concentratie goed. Lees ook hoe je een gezonde leefstijl krijgt

In onze maatschappij is het niet gebruikelijk dat je ’s middags een dutje doet en dat is eigenlijk best raar zeggen onderzoekers. Gebleken is dat je na het doen van een kort dutje je weer helemaal opgeladen voelt en zo veel productiever bent. Ook voor mensen die niet goed slapen zou het verdelen van de slaap beter zijn.

Middagdutje faciliteren
Er zijn bedrijven die het doen van een middagdutje juist wél stimuleren. Vooral in Amerika zie je het steeds meer dat grote bedrijven speciale rustruimtes inrichten voor het doen van een korte ‘powernap’. Daardoor doe je beter je werk en ben je ook meer ontspannen. Een echt win-win-situatie toch?

Bron: Cosmopolitan.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt