Dit is wat inbrekers doen om te zien of je thuis bent.inbrekers thuis bent

Inbrekers blijven zich vernieuwen. Denkt u al de meeste inbraakmethoden te kennen? Lees hier allerlei nieuwe slinkse manieren die inbrekers gebruiken om te zien of je thuis bent.

Plakband op je deurbel
Door het afplakken van de bel blijft die rinkelen. Een bewoner die thuis is, komt dan natuurlijk kijken. Dat zien inbrekers die zich verdekt opstellen. Dus ook als er níét wordt opengedaan…

Let op het slot
Verder is er de truc met de cocktailprikker. De prikker wordt in het slot van de voordeur gestoken. Als de prikker er de volgende keer nog in zit, is de deur niet open geweest en is de eigenaar dus niet thuis.

De truc met het plakband
Ken je de truc met plakband al? Daarbij wordt een stukje plakband tussen de deur en het deurkozijn geplakt. Bijvoorbeeld op tien centimeter van de grond, zodat je er al snel overheen kijkt. Is het plakkertje er niet af? Dan weten inbrekers dat de deur niet open is geweest en er niemand naar binnen of buiten is gelopen. Vind je bij de buren of op je eigen deur een plakbandje? Niet weggooien! Er kunnen vingerafdrukken op staan

Takje tegen je deur
En dan is er nog de truc met het takje. Inbrekers zetten dan een takje tegen de voordeur. Als het takje er na een paar dagen nog staat, is het duidelijk dat de bewoners niet thuis zijn.

Tussen je deur
Dit wordt ook vaak gedaan: een stukje papier of karton tussen de deurpost en de voordeur. Ook weer een manier om te checken of de voordeur is geopend.

Een briefje voor de postbode achterlaten
Een briefje op de deur met de tekst: ‘Beste bezorger, wil je het pakketje in de schuur leggen?’ lijkt onschuldig, maar is dat niet altijd. Criminelen hangen zo’n briefje op om een pakketje te onderscheppen of om te controleren of u thuis bent.

Foto’s door de brievenbus maken
Het voordeel van smartphones is dat je altijd en overal foto’s kunt maken. Het nadeel is dat ook criminelen van deze luxe gebruikmaken. Zo maken sommige inbrekers een foto door de brievenbus om te kijken of de bewoners thuis zijn. Als ze na een paar dagen dezelfde foto maken en de stapel post is gegroeid, weten ze dat de kust veilig is.

Krijttekens
Wees verder alert op ogenschijnlijk onschuldige markeringen met krijt vlak bij je huis. Op politie.nl wordt ingegaan op geruchten over inbrekers die markeringstekens op huizen zetten. De tekens zouden informatie geven over de bewoners, de beveiliging van het huis en of er waardevolle spullen aanwezig zijn. De politie geeft aan dat het mogelijk is dat dit op kleine schaal gebeurt, maar dat er geen universele tekens zijn vastgesteld waarmee inbrekers op grote schaal met elkaar communiceren.

De woning laten beveiligen vinden steeds meer Nederlanders belangrijk.
Inbrekers herkennen namelijk direct wanneer een woning wel of geen alarmsysteem heeft. Vorig jaar zijn er een recordaantal alarmsystemen in huizen geplaatst. De goedkopere prijs speelt hier een grote rol. Tegenwoordig kun je alarmsystemen laten installeren in een abonnementsvorm. Je hoeft dan niet vooraf een grote investering doen. Je krijgt een compleet alarmsysteem voor een vast laag bedrag per maand. Je kan hier een gratis aanvraag starten.

 

Bron: Margriet   |  Beeld: Shutterstock | Powered by SendtGerelateerde berichten