Dit is waarom pure chocolade zo goed voor je isDit is waarom pure chocolade zo goed voor je is

Dit is waarom pure chocolade zo goed voor je is. Pure chocolade (minstens 70% cacao) is goed voor je gezondheid blijkt na talloze onderzoeken. Maar waarom is het zo gezond? We zetten een aantal voordelen op een rijtje.

Goed voor de hersenen
Veel mensen ervaren een geluksgevoel na het eten van de donkere chocolade. Dat is niet zomaar, want deze lekkernij zorgt ervoor dat de cognitie verbetert, geheugenverlies minder wordt en je algehele mentale toestand een boost krijgt. Chocolade stimuleert zo de hersengebieden die geassocieerd worden met plezier en beloning. Hierdoor wordt stress verminderd, slaap je beter en krijg je een beter humeur. Deze voordelen komen door het hoge aantal flavonoïden in de lekkernij.

Antioxidanten, vitamines en mineralen
Ook zorgt het dankzij de vele antioxidanten en koolhydraten die het bevat dat het ontstekingsremmend is, bevat veel antioxidanten, het goede cholesterol (HDL) wordt verhoogd en zorgt ook nog eens voor een beter uithoudingsvermogen. Een stuk pure chocolade met een cacao percentage van 70-85% en een gewicht van 100 gram bevat de volgende vitamines en mineralen;

 

 

 

Vitamine A en B
58% van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan magnesium
67% van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan ijzer
98% van de ADH mangaan
89% van de ADH koper
Daarbij is het ook rijk aan kalium, fosfor, zink en selenium. Pure chocolade is de beste keuze als je graag een stukje chocolade eet, een zelfde hoeveelheid melkchocolade bevat meer dan het dubbele aan suikers.

Flavonoïden

De donkere variant van chocolade is een bron van flavonoïden, daar wordt van gezegd dat ze zorgen voor een kleiner risico op hart- en vaatziekten. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de cacao flavanolen stikstofmonoxide helpen produceren. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen en verder openen, waardoor de bloeddruk daalt. Wanneer je pure chocolade eet zal je trek in ongezonde voedingsmiddelen afnemen.

Beeld: Shutterstock door: Konstantins Visnevskis | Powered by SendtGerelateerde berichten