Dit is waarom je iedere dag een banaan zou moeten etenDit is waarom je elke dag een banaan zou moeten eten

Dit is waarom je iedere dag een banaan zou moeten eten. De banaan is een van de meest gegeten fruitsoorten die er is. Ze zijn smaakvol, stillen de lekkere trek en daarnaast zitten ze boordevol vitamines. Daarbij hebben ze nog een groot aantal voordelen voor je gezondheid. We zetten ze op een rijtje.

Stilt de lekkere trek
Wanneer je een banaan eet zorgt dit niet alleen voor een verzadigd gevoel maar ook de geur van aan banaan fungeert als een natuurlijke eetlustremmer, je hersenen krijgen een signaal dat een hongergevoel onderdrukt.

Goed voor de spijsvertering
Vaak wordt gezegd dat een banaan een dikmaker is en dat je er verstopt van kan raken. Dit klopt niet, bananen bevatten een grote hoeveelheid aan calorieën en veel voedingsvezels, die bijdragen tot een gezonde spijsvertering en een goede darmflora. De vezels worden niet verteerd in de dunne darm, maar komen aan in de dikke darm en daar worden ze door de darmbacteriën bewerkt. Wanneer dit gebeurt komen er stoffen vrij die de darmactiviteit stimuleren.

Tegen hoge bloeddruk
Bananen bevatten veel kalium en natrium. Deze essentiële mineralen spelen een belangrijke rol bij het regelen van een te hoge bloeddruk en het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. De gemiddelde banaan bevat maar liefst 400 mg kalium en dat is 15% van de dagalijkse aanbevolen hoeveelheid.

Goed voor het immuunsysteem door vitamine C
Een banaan bevat maar liefst 33 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Wanneer je dagelijks een banaan eet geef je zo je immuunsysteem een boost.

 

 

Gelukshormoon
Van nature maakt het lichaam het aminozuur tryptofaan aan, dit zorgt voor de aanmaak van het neurotransmitter serotonine. Serotine staat ook bekend als het gelukshormoon. Ook bananen bevatten tryptofaan. Wanneer je dus dagelijks een banaan eet krijg je een toename van tryptofaan in je lichaam en zo verhoogt je dus indirect de hoeveelheid serotonine in het lichaam, wat een positief effect heeft op onze hersenen.

Verbetert je sport prestaties
Veel sporters eten regelmatig bananen, dit komt door de voordelen die de vrucht heeft op je sport prestaties, omdat bananen veel koolhydraten, antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen bevatten. Daarnaast zijn bananen door de grote hoeveelheid kalium en andere voedzame ingrediënten even efficiënt in het aanvullen van het energiepeil als sportdrankjes en zijn ze ook nog eens gezonder voor je.

Beeld Shutterstock door: GSDesign | Powered by SendtGerelateerde berichten