Deze 6 voedingsmiddelen kun je gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderenJe zult je nog eens verbazen welke voedingsmiddelen je kunt gebruiken als schoonmaakmiddel. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Tomatenketchup 

Wist je dat tomatenketchup zuren bevat waarmee je koperen spullen makkelijk mee schoon krijgt. Als je koper niet meer zo mooi is als dat het was, smeer er een beetje tomatenketchup op! Dankzij de zuren in tomatenketchup maak je koper zo schoon en voor je het weet is de glans weer terug.

Tandpasta

Iets wat sowieso ieder huishouden in huis heeft! Elke dag gebruik je het om je tanden mee te poetsen. Je kunt het dus ook heel simpel gebruiken in jouw huishouden. Zo kun je met een beetje tandpasta zilver weer laten blinken. Het is het beste om een beetje op de oppervlakte te smeren en even laten intrekken. Daarna kun je het er heel makkelijk afspoelen. Zorg er wel voor dat je het daarna goed droog maakt met een zachte doek.

Cola

Het kan wel eens gebeuren per ongelijk een pan laten aanbranden. Je bent weer even bezig met andere huishoudklusjes en voor je het weet is het gebeurd. Schenk er wat cola in en laat het even intrekken. Was de pan daarna goed af met afwasmiddel en je pan is zo weer schoon. Roestige schroeven of bouten kun je ook schoonmaken met cola. Wist je dat zelfs je kalkaanslag in je toilet niet bestand is tegen cola. Doe flink wat cola in de wc en laat het ongeveer een uurtje intrekken. Maak de wc pot daarna grondig schoon met een borstel. En je hebt voorlopig even geen last meer van kalkaanslag in je wc.

Pindakaas

Pindakaas doet wonderen! Kauwgom in je haar of tapijt? Smeer er wat pindakaas op en laat dit 5 minuten intrekken. Daarna kan je het er zo uithalen.

Melk

Rode wijn op uw tapijt gemorst? geen stress wij hebben een goede oplossing voor u. Een beetje melk op de vlek doen en de witte drank absorbeert de rode wijn. Dep de vlek vervolgens voorzichtig weg, let op: niet wrijven. Mocht je geen melk bij de hand hebben kan je er ook een beetje zout over heen strooien.

Wodka

Last van nare geurtjes in je kleding? Doe wat wodka in een spuitfles en spuit op de plekken die niet zo lekker ruiken. Als de alcohol is verdampt, ruik je niets meer. Geen wodka bij de hand? Een scheutje witte azijn en de geur is ook weg.

 

 

 

 

Bron: tipsenweetjes.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt