De zolder als badkamer of lounge ruimte? Wat zijn de mogelijkheden?Gebruik de ruimte

De zolder hoeft geen ruimte te zijn die je alleen als opslagruimte gebruikt. Het is een kamer met heel veel mogelijkheden, het is zonde als je deze niet gebruikt. Wil je je zolder inrichten, kijk dan hier voor inspiratie en tips!

ZOLDER INRICHTEN: FUNCTIE VAN DE KAMER

De zolder inrichten als slaapkamer is zeker een leuk idee. Vooral onder een hellend dak zorgt een zolderkamer voor een aangenaam en knus gevoel, ideaal voor een slaapkamer dus. Kies voor rustige kleuren als je zolder als slaapkamer inricht. Zo komt de ruimte het beste tot zijn recht.

De zolder als kantoorruimte
Als je in alle rust wil kunnen werken, is de zolder het ideale plekje. Een kantoor op zolder is dan ook een populaire keuze. Vaak is er op zolder plaats voor niet veel meer dan een bureau en wat kantoormateriaal, zo heb je niet veel afleiding. Een belangrijk aspect bij het inrichten van de zolder als kantoor is de lichtinval. Zorg voor enkele ramen of indien mogelijk voor een dakkapel voor voldoende natuurlijke lichtinval en meer ruimte.

Loungeruimte
Een andere optie is de zolder inrichten als lounge- of hobbykamer. Zo maak je van de bovenste kamer van de woning een erg gezellige omgeving. Je kan bijvoorbeeld een pooltafel op zolder zetten. Houd er in ieder geval rekening mee dat de zoldervloer stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen. Andere mogelijke functies en ideeën voor de zolderkamer zijn een badkamer, een speelkamer voor de kinderen of een welness ruimte met jacuzzi, sauna en stoomruimte.

KLEURENKEUZE

De keuze van de kleuren zal de sfeer die een zolder uitstraalt sterk bepalen. Aangezien een zolder vaak een kleinere ruimte is, kan je kiezen voor lichte muren. Deze zullen de kamer groter doen lijken. Wil je je zolder inrichten en vooral focussen op de gezelligheid, dan kan je de muren verven met warme kleuren. Dit maakt van de zolder een erg knusse kamer.
Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om allerlei kleuren te gaan combineren. Dit houdt het geheel fris en verrassend. Een fleurig behang, een accentwand of een bijzonder meubelstuk kunnen al een groot verschil maken.

LETTEN OP RUIMTE BIJ ZOLDER INRICHTEN

Een zolder is vaak een kleine ruimte. Wil je je zolder inrichten, dan zal je dus goed moeten nadenken over de indeling van de zolderkamer. Als je bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder maakt, dan nemen het bed en de kleerkast al veel plaats in. Je kan dan bijvoorbeeld inbouwkasten plaatsen of veel lage kasten gebruiken om optimaal gebruik te maken van de ruimte
Bij zolderkamers onder hellende daken moet je er ook zeker op letten dat je de kamer zo indeelt dat je niet tegen het dak botst als je rondloopt. Je kan daarom best (lage) kasten tegen de muur plaatsen.

Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt