De voordelen van een elektrische fietsWat zijn de voordelen van een elektrische fiets en waar moet je op letten bij aanschaf ervan?

Inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld, de elektrische fiets. De laatste jaren heeft de elektrische fiets een enorme opmars gemaakt en dat is ook niet zo gek als je ziet welke voordelen deze heeft;

1. Heel geschikt in de grote steden en daarbuiten. Vergeet het urenlange rondjes rijden in de grote stad voor een parkeerplek voor de auto, de elektrische fiets stal je met alle gemak in een fietsenstalling.
2. Langere afstanden
De elektrische fiets is heel geschikt om langere afstanden te rijden omdat je veel sneller bent dan met de gewone fiets, er zijn elektrische fietsen die je ondersteunen bij 25 km/uur en fietsen die tot 45 km/uur. Alles wat je zelf erbij trapt komt er nog eens bovenop. Tegenwind daar lach je om met een elektrische fiets.
4. Milieuvriendelijk
De elektrische fiets heeft geen CO2-uitstoot en de accu is heel goed te recyclen. Dit is voor het milieu natuurlijk heel goed nieuws.
4. Steeds meer oplaadpunten in Nederland
Omdat er steeds meer elektrische fietsen zijn is er ook een grotere vraag naar oplaadpunten. Op steeds meer plekken vindt je deze en er zijn speciale apps om deze snel te vinden.
5. Last but not least is het feit dat je minder vermoeid en bezweet op je bestemming aankomt natuurlijk ook een heel groot pluspunt

Verschillende soorten accu's en welke is voor u geschikt?

Er zijn verschillende soorten accu's voor verschillende soorten van gebruik van een elektrische fiets. Waar op te letten?
De capaciteit van een accu bepaalt grotendeels wat de actieradius is van de fiets. Dit is het aantal km dat je kunt rijden met een opgeladen accu.
De meeste accu's hebben capaciteit van gemiddeld tussen de 200 en 600 Wh, dit wil zeggen een gemiddelde actieradius van 24-28 tot 72-84 kilometer bij normaal gebruik van de fiets.

Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt