De beste reisverzekering tips lees je hier.Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online afsluiten, zelfs nog één minuut voordat je op vakantie gaat. Toch zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Lees hier tips voor het afsluiten van een reisverzekering »

Tip 1. Vergelijk eerst reisverzekeringen voor je deze afsluit

Een reisverzekering vergelijken kan eenvoudig online op diverse websites. Bij een vergelijkingswebsite maak je zelf een premieberekening en daarna kun je de premies vergelijken. Zo kies je gemakkelijk de juiste reisverzekering tegen de beste premie voor jouw situatie.

Tip 2. Bespaar op je reisverzekering

Een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op vakantie gaat. Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt, dan is het prettig als je terug kunt vallen op je reisverzekering. Het zoeken naar de juiste reisverzekering kan soms lastig zijn door de vele aanbieders. Kies om te besparen niet altijd de goedkoopste verzekering. Een goedkopere reisverzekering, betekent ook vaak een lagere dekking.

Tip 3. Zorg voor de juiste dekking: Europa of wereld

Ga je op vakantie, dan behoort een reisverzekering tot je standaarduitrusting. Onze tip: ga je meerdere landen bezoeken of wat verder weg? Controleer dan altijd het dekkingsgebied van je reisverzekering, je hebt de keuze uit Europa- of werelddekking.

Tip 4. Kies de reisverzekering die past bij jouw reisgedrag

>Er is een reisverzekering voor iedere reis of situatie. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af. Ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland? Ga je bijzondere sporten beoefenen of op wintersport? Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen.

Tip 5. Doorlopende reisverzekering vaak goedkoper

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende. Het hangt van je gezinssamenstelling en het aantal vakanties per jaar af wat de beste keuze is.

Tip 6. Noteer het alarmnummer van je reisverzekeraar

In Nederland zijn vier grote alarmcentrales werkzaam. SOS International, Eurocross Assistance, ANWB Alarmcentrale en Allianz Global Assistance. Zij beschikken over eigen noodnummers. Wanneer je een polis of een pasje van je verzekeraar ontvangt, staat het internationale telefoonnummer van de alarmcentrale daarop vermeld.

Tip 7. Controleer voor je op vakantie gaat jouw doorlopende reisverzekering

Ga je op reis of op vakantie? Vergeet dan niet vooraf je doorlopende reisverzekering te checken. Het kan namelijk voorkomen dat je toch onverzekerd op reis gaat. Bijvoorbeeld omdat je ooit een doorlopende reisverzekering met uitsluitend Europadekking hebt afgesloten en nu naar Indonesië gaat (werelddekking). In dat geval ben je niet verzekerd.

Bron: Reisverzekeringblog | Powered by: Sendt