De beste manieren om van ongewenste nazomerbeestjes af te komenLast van ongewenste nazomerbeestjes in uw huis? Met deze tips kunt u er zelf iets aan doen.

Om vliegen, muggen en andere vliegende insecten uit de slaapkamer of keuken weg te houden kunt u een ventilator aanzetten of de ramen tegen elkaar open zetten. Laat vuile vaat niet staan en stofzuig bij voorkeur elke dag.

Het beste is om het aanrecht na het koken goed schoon te maken. Ongedierte is gek op overgebleven eten. Het beste is daarom om dit meteen op te ruimen of over te doen in goed afsluitbare bewaardozen.

GFT afval meteen weggooien in een goed afgesloten afvalbak en houd ook fruit goed in de gaten. Door het rijpingsproces worden worden fruitvliegjes aangetrokken. Ook potgrond van uw planten die vochtig is zal beestjes aan trekken, houd deze dan ook niet té vochtig.

Ook kunt u de etensbakken van uw huisdieren het beste meteen weghalen als de huisdieren uitgegeten zijn en deze goed af wassen.

Om vlooien te voorkomen is het buiten het gebruiken van een goed anti-vlooien product belangrijk om te honden- en kattenmand regelmatig goed te wassen op 60 graden. Belangrijk is ook om de kooien van knaagdieren zowel binnen als buiten goed schoon te houden.

Met deze tips houdt u ook in de nazomer een schoon en beestjesvrij huis.

Bron: Telegraaf.nl Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt