De basisregels voor gezonder eten en een gezonde lifestyleGezonde voeding zorgt er voor dat je je fitter voelt, meer weerstand hebt en je er beter uit ziet. Daarvoor zijn er enkele basisregels. Welke dit zijn?

Water, water en nog eens water. Drink veel water gedurende de dag. Schaf een mooie en handige waterfles aan en vul deze regelmatig. Probeer 1,5 liter per dag te drinken. Drink veel water gedurende de dag. Schaf een mooie en handige waterfles aan en vul deze regelmatig. Probeer 1,5 liter per dag te drinken. Minder vlees eten. Wanneer je minder vlees eet is dit niet alleen gezond voor je maar het is ook beter voor het milieu. Begin bijvoorbeeld met één keer per week een hele dag geen vlees te eten. Er zijn heel veel vleesvervangers die erg smakelijk zijn.

Haal alleen gezonde producten in huis; zo voorkom je de verleiding om toch even die lekkere zak chips of chocoladereep te pakken. Ga nooit boodschappen doen met een lege maag, dit zorgt ervoor dat je meer meeneemt dan je nodig hebt. Wanneer je op stap gaat, neem dan een gezonde snack mee vanuit huis. Zo kom je niet in de verleiding om doordat je honger krijgt, een ongezonde snack te kopen. Probeer geen calorieën te tellen, wanneer je normale porties eet en gezonde producten gebruikt hoef je geen calorieën te tellen. Zie een gezonde lifestyle niet als een straf. Wees trots op jezelf wanneer je goed bezig bent.

Wanneer je een periode deze lifestyle hebt geprobeerd gun jezelf dan ook af en toe een ‘cheat day’ . Op deze dag mag je eens wat minder gezond eten en dan kan je een beetje zondigen. Zo houd je het langer vol. Ga bewegen! Sporten is niet alleen fijn voor je lichaam maar je voelt je ook beter en energieker wanneer je sport. Begin rustig en start bijvoorbeeld met het maken van een dagelijks wandeling. Zo voorkom je blessures. Lees ook: Waarom elke dag wandelen goed voor je is.

Verdiep je zelf eens in nieuwe gezonde gerechten. Probeer eens nieuwe ingrediënten en recepten uit. Online vind je veel websites waarop leuke en lekkere ideeën te vinden zijn.

Bron:Sport.be | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt