Dagje weg duur? Dat hoeft niet meer met deze slimme bespaartipsLeuke tips voor elk budget

Een leuk dagje weg, dit doen we allemaal wel eens. Maar moet het dan meteen veel geld kosten? Het is vaak niet alleen het entreeticket dat geld kost, denk ook aan reis- en parkeerkosten, een lekker hapje eten of drinken. Alles bij elkaar kan dat flink oplopen. Dit hoeft niet. Als je onderstaande tips leest is het mogelijk om veel geld te besparen op dagjes uit.

Koop tickets online

Vaak is het duurder om een kaartje aan de kassa te kopen. Koop daarom altijd vooraf vast de tickets online. Dit voordeel kan, zeker bij meerdere tickets flink oplopen. Bijkomend voordeel is dat je niet in de rij hoeft te gaan staan voor een kaartje.

Doe mee aan spaaracties

Bij de supermarkt hebben ze regelmatig spaaracties, zodat je kan sparen voor korting op entreetickets. Vraag ook familie en vrienden om mee te sparen. Dit kan een behoorlijk voordeel opleveren.

Abonnementen of jaarkaarten zijn vaak voordeliger

Ga je bijvoorbeeld vaak naar dat ene dierenpark of dat museum? Dan kan het lonend zijn om een jaarkaart of abonnement hier op te nemen. Als je optelt hoe vaak je per maand naar die locatie zou willen gaan en vermenigvuldig dit met de entreekosten. Zo zie je meteen of een jaarkaart voordeliger zou zijn. Ook een museumkaart kan voordelig zijn als je graag naar verschillende musea gaat.

Zelf rijden of openbaar vervoer?

Buiten het geld dat je kwijt bent aan de benzinekosten, betaal je ook vaak parkeergeld bij de dierentuinen, musea en pretparken. Kijk altijd van te voren of het online bestellen van een parkeerticket mogelijk is en of dat wellicht goedkoper is dan op locatie. Soms is openbaarvervoer voordeliger, kijk op de websites van bijvoorbeeld de NS wat je kwijt bent aan trein of bus tickets.

Neem eigen eten mee

Als je eigen eten en drinken meebrengt bespaar je vaak veel geld. De horeca in pretparken en dierentuinen hebben vaak hoge prijzen. Zeker als je met een grotere groep zoals het hele gezin gaat kan dit flink schelen. Denk bijvoorbeeld eens aan een gezellige picknick samen.

Gratis uitjes

Er zijn natuurlijk ook genoeg uitjes die helemaal geen of weinig geld kosten. Denk aan gratis musea, mooie openbare tuinen en parken of de kinderboerderij. Maar ook een dagje naar het strand, naar de stad of picknicken in het bos zijn leuke uitjes die niet veel hoeven kosten.

Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt