Budgettips. Waarom contant betalen veel beter voor de portemonnee isAantal pinbetalingen nog nooit zo hoog geweest,maar is dit wel goed voor je budget?

Je zult het zeker gemerkt hebben tijdens deze Coronacrisis, veel winkels hebben het liefst pinbetalingen en bij sommige kun je zelfs alleen maar betalen met pin. Wat heeft dit voor effect op onze portemonnee en zijn er trucjes om het zelfs met alleen pinbetalingen binnen het budget te houden? Het voordeel van contant geld in je portemonnee te hebben is dat je in een oogopslag ziet wat er nog in zit. Wat je niet hebt kun je niet uitgeven. Met pinbetalingen blijkt dat je, ondanks dat je elk moment van de dag je saldo kan checken, je uitgaven snel weer vergeet.

Trucjes om minder 'digitaal' geld uit te geven

Maak een lijstje hoeveel geld er naar boodschappen en andere uitgaven zoals bijvoorbeeld elke dag een lekker broodje op je werk. Check of er misschien zaken zijn die goedkoper kunnen, zoals bijvoorbeeld stroom, er zijn veel maatschappijen die voordeliger stroom aanbieden. Kijk of je elke maand een bedrag kan reserveren op een aparte spaarrekening. Dit kan al snel oplopen en daarmee kun je onverwachte uitgaven doen zoals bijvoorbeeld een kapotte wasmachine.

Het is misschien even een klus om alles op een rijtje te zetten maar uiteindelijk geeft het een fijn gevoel om precies te weten wat je kunt besteden per maand.

Bron : Nu.nl Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt