Besparen op de wekelijkse boodschappen? Dat kan, kijk hier hoeDe boodschappen, we komen er niet onder uit maar hoe kan het goedkoper?

Feit is dat we boodschappen moeten doen en het lijkt wel of deze steeds duurder worden. Kan het goedkoper? Dit is zeker mogelijk met behulp van onderstaande tips; Ga 1x in de week boodschappen doen in plaats van meerdere keren per week. Zo wordt je minder verleid tot impulsaankopen. Zorg dat je goed voorbereid bent, neem een lijstje mee en hou je daar ook aan. Check van te voren waar de duurdere boodschappen zoals bijvoorbeeld wasmiddelen in de aanbieding zijn, dit scheelt je zo tientallen euro's per jaar. Plan de maaltijden voor de hele week vooruit. Zo kun je ook producten kopen die je in meerdere maaltijden kan gebruiken. Kijk voor het boodschappen even goed in de voorraadkast, zijn er producten die je kunt combineren? Zo haal je gerichter boodschappen en neem je geen producten mee die je eigenlijk niet nodig hebt. Als een product in de aanbieding is en je gebruikt het regelmatig neem dan wat meer mee zodat je dit op voorraad hebt en niet hoeft te kopen als het weer duurder is. Stel, al het even mogelijk is een boodschappenbudget in voor jezelf.

Zelfdiscipline

Kortom het kan echt goedkoper maar dit vergt zeker een grote mate van zelfdiscipline. Het zal misschien niet allemaal in een keer lukken maar het is het proberen meer dan waard. Hou een overzichtje bij wat je uitgeeft aan de boodschappen, dit zal soms tot verrassende inzichten leiden.

Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt