Beginnen met hardlopen? Tips om hier op de juiste manier mee te startenVijf tips om mee te beginnen

Veel mensen zijn de afgelopen tijd begonnen met hardlopen. Het is natuurlijk ook een relatief goedkope manier om fit te worden. Het enige dat je nodig hebt zijn goeie hardloopschoenen en kleding en een fijn stuk weg of pad om te lopen.

De juiste hardloopschoenen

Koop een paar goede hardloopschoenen met een speciale zool. Deze helpen om de impact die vooral een hardere ondergrond heeft te dempen. Het is ook belangrijk dat de schoenen een goede pasvorm hebben om blaren en dergelijke te voorkomen.

Begin rustig, overdrijf niet

Ga niet meteen hele lange stukken hardlopen. Bouw het rustig op en begin met kortere stukjes. Dit is niet alleen belangrijk voor het opbouwen van een goede conditie.
Je lichaam moet ook wennen aan de impact die het hardlopen heeft door de klappen die je opvangt iedere keer als je voeten de grond raken.

Varieer in routes

Door te variëren in je routes wordt het niet saai. Zo zie je ook nog eens wat van de omgeving waar je woont bijvoorbeeld.

Speciale apps voor hardlopers

Als je het leuk vindt kan je een speciale app voor hardlopers downloaden; deze geeft aan hoe lang, waar en hoeveel km's je gelopen hebt. Zo zie je al snel dat je na een tijdje resultaat gaat boeken en dit motiveert om door te gaan.

Plan je hardlooptijd

Resultaat krijg je natuurlijk pas als je vol blijft houden. Geef niet op als het een keer minder gaat en ga ook op pad als het minder goed weer is. Soms is het leuker om samen met iemand te gaan hardlopen en er zijn zelfs speciale groepen om dit met meerdere mensen te doen.

Bron: Metronieuws | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt