7 dingen die je echt nooit in de magnetron mag doenEen magnetron is hartstikke handig om eten en drinken in op te warmen. Maar er zijn dingen je er maar beter niet in kunt stoppen.

Wij zetten er zeven voor je op een rij.
1. Water
Geloof ons: water kun je echt beter opwarmen in een waterkoker of een steelpannetje. Heet water uit de magnetron kan gevaarlijk makkelijk voor nare brandwonden zorgen. Tijdens het verwarmen in de magnetron ontstaan er geen bubbels die het water enigszins afkoelen, hierdoor is het gloeiend heet als het eruit komt.
2. Bevroren vlees
Als je geen zin hebt om ziek te worden, kun je bevroren vlees maar beter helemaal uit de buurt van de magnetron houden. Op het moment dat je een bevroren hamburger in de magnetron stopt, is er het risico dat er allerlei bacteriën ontstaan. De buitenkant gaart, terwijl het midden koud blijft. Wil je vlees uit de vriezer gebruiken, dan kun je dit het best een nacht in de koelkast laten ontdooien. Duurt dat te lang, ontdooi het vlees dan au bain-marie.
3. Eieren
Een rauw ei in of met de schaal in de magnetron doen is geen goed idee. De druk in de magnetron wordt namelijk zó hoog dat het ei kan ontploffen. En op die rommel zit je natuurlijk niet te wachten.
4. Aluminiumfolie
Ook aluminiumfolie en de magnetron vormen geen goede combinatie. Zelfs als je een minuscuul klein stukje op je eten laat zitten, zal het lijken alsof het onweert in je magnetron. Niet doen dus.

 

 

5. Rode peper
Met de peper zelf gebeurt niet zo veel. Maar zodra je de deur van de magnetron opendoet, staan je ogen en keel gegarandeerd in brand.
6. Papieren zak
Maak ook niet de fout om een papieren zak met eten in de magnetron te doen. Zo’n zak kan makkelijk vlam vatten en door het verwarmen komen er giftige stoffen vrij. Je kunt het eten beter uit de zak halen en op een bord leggen om te verwarmen.
7. Bladerdeeg
De buitenkant wordt slap en de binnenkant gloeiend heet. Doe gebak met bladerdeeg eromheen daarom in de oven, dan blijft het bladerdeeg knapperig en de vulling smeuïg. Precies zoals je het hebben wilt. Dat geldt natuurlijk ook voor hartige ovenschotels met bladerdeeg die je wilt opwarmen.

Bron: Margriet | Beeld: Shutterstock | Powered by: Sendt