6 tips om goedkoop een auto te huren1 Kies je ophaal- inlevertijdstip van de huurauto slim
Wanneer je een auto wil huren, is het handig om te weten dat je een auto altijd per dag huurt. Je kan bij het zoeken invullen hoe laat je de auto wil ophalen en inleveren maar zorg dat je slim gebruik maakt van die 24 uurs regel. Stel je haalt de huurauto op om 10:00 en levert hem in om 11:00 de dag erna. Dan zal je moeten betalen voor 2 dagen. Dat ene extra uurtje kost je dus veel extra geld. In dag geval is het slimmer om hem om dezelfde tijd in te leveren of om de auto gewoon te houden tot de volgende dag om 10:00. Je zal dan net zoveel betalen, maar huurt de auto wel 23 uur langer.

2 Boek je huurauto ruim op tijd
Een andere belangrijke regel bij het huren van een auto is dat je het beste zo vroeg mogelijk kan boeken. Zeker wanneer je lekker goedkoop uit wil zijn. Wacht je te lang dan zijn de goedkoopste auto’s vaak al weg.

 

 

3 Bedenk vooraf welke auto past bij de reis
De goedkoopste huurauto is niet altijd het goedkoopste in het verbruik. Wanneer je bijvoorbeeld door de bergen gaat rijden, kan je beter kiezen voor een auto die daarbij past in plaats van dat hele goedkope kleine autootje. Uiteindelijk zal je in de bergen namelijk meer benzine verbruiken met die kleine stadsauto.

4 Let goed op de kleine lettertjes bij het huren van een auto
Bij het huren van een auto komen allerlei voorwaarden kijken die soms een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vrije kilometers dat is inbegrepen en hoeveel je moet betalen voor extra kilometers. Daarbij wil je vast ook weten of de verzekering bij de prijs in inbegrepen of dat je hiervoor extra moet bijbetalen. Andere zaken om rekening mee te houden zijn de borg, het eigen risico en wat een extra bestuurder zou kosten.

5 Check de tank-regeling
Ook de tankregeling is een belangrijk punt om op te letten wanneer je zo goedkoop mogelijk een auto wil huren. De voordeligste tankregeling is ‘vol-tot-vol’. Dit wil simpelweg zeggen dat je de auto met een volle tank krijgt en hem ook weer inlevert met een volle tank. Leeg-tot-leeg is vaak minder voordelig omdat het moeilijk in te schatten is hoeveel benzine je nodig gaat hebben. De kans is groot dat je de auto niet met een lege tank inlevert. Dan betaal je dus voor benzine die je niet hebt gebruikt en dat is zonde want benzine is niet goedkoop.

6 Gebruik een vergelijkingssite om de goedkoopste huurauto te vinden
De beste tip van allemaal is misschien wel om een vergelijkingssite te gebruiken. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en daardoor kost het zoeken naar een goedkope huurauto veel tijd.

Bron van dit artikel: Reisjunk.nlGerelateerde berichten