10 leuke dingen om thuis te doen wanneer je even niet kunt reizen.Reizen zoals we gewend zijn is momenteel niet mogelijk door de Coronacrisis. Maar er zijn een aantal dingen die je wel kan doen vanuit huis die dat fijne vakantiegevoel geven. Welke dat zijn lees je hieronder.

Maak een wensenlijst
Veel mensen boeken momenteel geen vakantie maar dat betekent niet dat je er niet over kan dromen of alvast gaat plannen voor als het wel weer kan. Ga online en bedenk waar je naar toe zou willen. Sla je favorieten op in een speciale map op de computer zodat je als we weer als vanouds op reis kunnen je alles bij elkaar hebt.

Bekijk je fotoboeken
Om het vakantiegevoel weer terug te krijgen is eigenlijk niets leuker dan het bekijken van je oude vakantieboeken. Vaak heb je er veel herinneringen bij en deze komen zo weer helemaal terug.

Doe iets creatiefs met je vakantiefoto’s
Vaak staan er op je computer en telefoon veel foto’s van vakanties waar je eigenlijk niets mee doet. Verzamel deze foto’s in mappen en ga er creatief mee aan de slag. Van je mooiste foto’s kan je bijvoorbeeld een mooie poster laten maken. Maak ook eens online een fotoalbum en laat deze afdrukken. Zo heb je al je mooie vakantiefoto’s altijd bij de hand.

Maak een playlist
Veel liedjes halen herinneringen naar boven, bijvoorbeeld van die ene reis. Maak een playlist per reis en beleef die momenten opnieuw.

Ga virtueel reizen
Haal de plekken waar je heen zou willen in huis door virtueel te gaan reizen. Veel plekken hebben webcams hangen en zo kan je live kijken hoe het eruit ziet daar.

Lees reisblogs
Een heel leuke manier van inspiratie opdoen is het lezen van reisblogs. Veel mensen die reizen houden zo’n blog bij en zo kan je heel veel informatie opdoen over de plekken die je zou willen bezoeken. Vaak zitten er de mooiste foto’s bij zodat je echt even kan kijken hoe het daar is.

Doe een taalcursus
Doordat we momenteel veel tijd thuis doorbrengen is er vaak wat meer tijd om een nieuwe taal te gaan leren. Het is niet alleen leuk maar als je bijvoorbeeld plannen hebt om naar een Spaanstalig land te gaan dan is het heel handig om je verstaanbaar te maken.

Kook een gerecht uit je favoriete land
Welk gerecht doet je denken aan je favoriete vakantieland? Zoek online het recept en ga aan de slag in de keuken. Door de smaak ben je vaak even terug op je favoriete bestemming.

Wissel reistips uit
Vaak komen de beste tips van mensen die al een keer geweest zijn in een land waar je graag heen wil. Online vind je diverse fora waar je al chattend de leukste tips met elkaar kan uitwisselen.

Oefen je fotografie
Wanneer je straks weer op reis kunt wil je natuurlijk het liefst alles vastleggen met de camera. Of het nou de camera op je telefoon is of een gewone camera, door te oefenen wordt je er steeds beter in. Ga in of buiten huis aan de slag en zo leer je de camera steeds beter kennen. Vind je het leuk om foto’s te bewerken? Er zijn veel apps den programma’s te vinden daarvoor.

Bron: Travellersofteworld.nl | Beeld: Shutterstock | Powered by Sendt