Na de comeback van de LP is het nu tijd voor het cassettebandje. Ja, het is echt waar! In 2018 produceerde de enige overgebleven fabrikant in Nederland er meer dan 21.000. Een enorme stijging ten opzichte van de jaren daarvoor.

Volgens de fabrikant, de Bandjesfabriek, gaat het vooral om nostalgische redenen dat het nu zo gaat hard gaat. Wie zat er niet vroeger aan de radio gekluisterd om ja favoriete Top 40 nummer op te nemen? In de auto luisteren naar je zelf samengestelde bandjes? Dit is gewoon de makkelijkste manier om goedkoop je eigen lijstjes op te nemen en er gesproken teksten tussen te plaatsen. En het is niet perfect! Het gaat duidelijk om de beleving.

Worden we er gelukkiger van?

Op papier wordt niemand gelukkig van zo’n plastic ding met matig geluid… Maar wat is er leuker en persoonlijker dan iemand een bandje geven met jouw favoriete tracks? Een linkje met een playlist opsturen in ieder geval niet. Met één fabriek in Nederland zal een serieuze comeback van het bandje nog wel op zich laten wachten, maar dat dachten we ook toen de LP aan z’n revival begon. Die omzet stijgt al 10 jaar op rij en lijkt niet te stoppen.

Zoek je Walkman maar vast op en ga genieten!

Bron: Algemeen Dagblad