Welke boodschappen zou je altijd in huis moeten hebben?

Calendar

DEZE BOODSCHAPPEN MOET JE ALTIJD IN HUIS HEBBEN

Er zijn een aantal basis boodschappen die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben zodat je altijd voldoende in huis hebt om een goede maaltijd te kunnen maken of een lekkere taart te bakken.

Basisvoorraad
Om nooit lege keukenkastjes te hebben zijn er een aantal basis boodschappen die je in huis zou moeten hebben. Zorg dat je deze basisvoorraad altijd op tijd weer aanvult en maak desnoods een lijstje waarop je dit bijhoudt. Hier zijn ook handige apps voor!

Ook wanneer er onverwachts visite komt sta je nooit met lege handen. Producten zoals rijst en pasta en diepvriesgroente kun je ook langer bewaren en horen hoe dan ook in je basisvoorraad. Vergeet ook niet kruiden in huis te halen en zorg er ook voor dat je een aantal van deze basis producten altijd in de vriezer hebt liggen.

Opsomming van de basisvoorraad
Hieronder vind je een handig lijstje welke boodschappen je altijd in huis zou moeten hebben verdeeld over een paar categorieen;
Voorraadkast
Pasta – Rijst – Noodles – Quinoa – Couscous – Tortilla’s – Bloem – Bakpoeder – Maïzena – Paneermeel – Chocola – Cacao – Honing – Gelatine – Gist – Suiker – Basterdsuiker – Bouillon blokjes – Passata – Tomatenpuree – Kappertjes – Zongedroogde tomaten – Kikkererwten & Bonen – Noten – Balsamico azijn – Olijfolie – Zonnebloemolie – Sojasaus – Vissaus – Kokosmelk – Mosterd

Koelkast & vers
Yoghurt – Melk – (Slag)room – Diverse soorten Kaas – Roomboter – Eieren – Parmezaan – Tomaten – Paprika’s – Uien – Knoflook – Seizoensgroente – Rode peper – Sla – Citroenen – Appels – Seizoensfruit – Confituur

Kruiden
Zwarte Peper – Zeezout – Chilipeper – Komijn – Paprikapoeder – Kerrie – Oregano – Tijm – Kaneel – Nootmuskaat – Kruidnagelen – Laurier – Kardemom – Gember

Vriezer
Kip – Rundvlees – Witvis – Garnalen – Bladerdeeg/Filodeeg – Groente bijv. spinazie en erwten – Diepvriesfruit

Met deze basisvoorraad heb jij altijd voldoende in huis om een lekkere maaltijd te koken, een toetje te maken of een lekkere taart te bakken en grijp je nooit meer mis.

Bron: Pauline’s Keuken