Nederlanders sluiten massaal hun hypotheek over!

Besparen op hypotheeklasten nu heel eenvoudig

De hypotheekrente is afgelopen tijd lager dan ooit geweest, maar stijgt nu weer geleidelijk. Om nog te kunnen profiteren van de lage rente sluiten huiseigenaren nu massaal hun hypotheek over. De maandelijkse hypotheeklasten kunnen vaak fors omlaag. Soms wel honderden euro’s per maand.

Enorme stijging aanvragen
In april 2020 werden zo’n 54.000 hypotheekaanvragen gedaan, volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN). Dat is 75% meer dan het gemiddelde over de afgelopen vier jaar. Bijna een derde hiervan betreft aanvragen tot oversluiten. Normaal gesproken is dat slechts 15%.

Gratis hypotheekcheck
Heeft u een hypotheek? U doet er dan verstandig aan om een gratis hypotheekcheck te laten doen. U weet dan direct hoeveel u mogelijk op uw maandelijkse hypotheeklasten kunt besparen. Er zijn diverse hypotheekvormen zoals aflossingsvrij of spaarhypotheek. Voor iedere vorm zijn besparingen mogelijk. Het meeste kunt u besparen indien uw hypotheek voor 2015 is afgesloten, maar vanwege de recente dalingen kan het ook gunstig zijn indien later afgesloten is.

Eenvoudig overstappen
Banken willen u graag doen geloven dat overstappen ingewikkeld en lastig is. Maar dat is het zeker niet.

Adviseurs
Er zijn verschillende hypotheekadviseurs waar u hiervoor terecht kan. Wij hebben als proef op de som een gratis hypotheekberekening laten doen bij VDZ Hypotheken. Een financieel adviseur bracht voor ons de mogelijkheden in kaart. Ook voor een nieuwe hypotheekaanvraag konden wij hier terecht.

Een goede ervaring die ons inzicht gaf in de mogelijkheden en hoogte van besparing. Wilt u weten of u ook kunt besparen laat u dan zeker hier vrijblijvend informeren.

Boeterente
De regels zijn ten gunste van consumenten aangepast. De boete mag sinds 14 juli 2016 met de inwerkingtreding van nieuwe Europese regelgeving (MCD) niet groter zijn dan het financiële nadeel van de geldverstrekker.

Extra kosten?
U betaalt bij een overstap oversluitkosten, maar deze zijn fiscaal aftrekbaar als de nieuwe hypotheek een lening vervangt die u destijds bent aangegaan voor de aanschaf, verbetering of het onderhoud van uw eigen woning. Leent u geld om de oversluitkosten te betalen? Dan betaalt u over dit deel van de lening geen renteaftrek.

Doe nu een gratis hypotheekcheck

Voordelen
• Lagere maandlasten
• Overwaarde op de woning
• Andere Hypotheekvorm
• Huis verbouwen/aanbouw

Meer informatie over lagere maandlasten