Inbrekers steeds slimmer en brutaler

Woninginbraak kan een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid. 90% van de inbraken vinden plaats in huizen die geen alarmsysteem hebben. 

Dat er alleen wordt ingebroken in dure huizen is allang naar het land der fabeltjes gestuurd. Juist de huizen in de reguliere woonwijken waar de meeste huizen geen alarmsysteem hebben zijn bij inbrekers veel populairder.

Hoe inbraakgevoelig is uw woning?
Veilig Wonen Nederland heeft een inbraakcheck ontwikkeld die aangeeft hoe inbraakgevoelig uw woning is. Gemiddeld wordt er in 1 op de 6 woningen ingebroken. In sommige wijken en type woningen wordt eerder ingebroken.

Een goed alarmsysteem vinden steeds meer Nederlanders belangrijk. Er is dan ook een duidelijke stijging van het aantal alarmsystemen dat is geïnstalleerd t.o.v. 10 jaar geleden (meer dan 600%). Zeker bij gezinnen met kinderen.

Deze toename komt ook omdat goede alarmsystemen tegenwoordig veel betaalbaarder zijn.

Doe de inbraakcheck voor uw woning

Waar veel mensen trouwens niet direct bij stil staan is dat de meeste alarmsystemen niet alleen beveiligen voor dreiging van buitenaf, maar ook tegen de grootste bedreigingen van binnenuit. Namelijk gasexplosies, brand en koolstofmonoxidevergiftiging. Met de uitbreiding van brandmelders, koolstofmonoxide- en gasmelders zorgt u ook voor extra veiligheid voor uzelf en uw gezin. Zeker wanneer iedereen ligt te slapen.