We hebben allemaal een bepaalde manier van doen en wijken niet snel ergens van af. Maar soms is het goed om eens verder te kijken dan je neus lang is, zoals deze 11 tips die je leven gaan verbeteren of in ieder geval een stukje makkelijker zullen maken ;-).

1. Zo houden we makkelijk een sleutelring open

Met een ontnieter, ook wel een nietjesverwijderaar, kun je heel makkelijk een sleutelring open houden. Zo hoef je je nagels of nagellak niet meer te beschadigen!

2. Voor als je haast hebt in de lift

Dit schijnt te werken, maar we hebben het nog niet uitgeprobeerd! Maar het is sowieso het proberen waard. Druk tegelijkertijd de knop in van de gewenste etage én de ‘deuren dicht’ knop. Houd tijdens het gebruik van de lift de knop van de deur ingedrukt. Zo zou je direct naar de gewenste etage gaan zonder tussendoor te stoppen.

3. Nu overstroomt de pan pasta niet meer

We kennen het allemaal wel, we zijn lekker aan het koken en opeens overstroomd de pan. Vooral tijdens het koken van pasta of rijst. Je hoeft het vuur niet langer zachter te zetten want een houten lepel verhelpt het probleem!

4. Een banaan openen mensen vaak aan de verkeerde kant

Zodra we dit weten, vinden we het eigenlijk niet eens zo een gek idee. Veel mensen openen een banaan nog steeds aan de verkeerde kant. Het openen bij de stam lijkt in eerst instantie logisch maar het kan veel makkelijker! Knijp de onderkant van de banaan fijn totdat er een opening vormt, nu kun je de banaan openen.

5. Geen lepel bij je?

Heb je een een bakje appelmoes gehaald, yoghurt of een toetje, maar vergeten een lepel mee te nemen. Dat is niet langer een probleem want je kunt de aluminium bovenkant heel makkelijk vervormen en transformeren in een lepel.

6. Nu blijft het zitten

Verlengsnoeren die steeds uit elkaar raken zijn gewoon heel erg irritant. Door ze op deze manier te knopen ben je er van verzekerd dat ze nu echt niet zomaar meer zullen loslaten.

7. Makkelijker je folie afscheuren

Ook zo iets vervelends, dat zodra je een stukje folie af wilt scheuren de hele rol uit de verpakking komt. Bijna alle verpakkingen van deze soort producten hebben een ‘push in’ stukje karton. Zodra je deze indrukt blijft de rol de volgende keer in de verpakking zitten!

8. Snel cherrytomaatjes door de helft snijden

Tomaatjes een voor een door de helft snijden duurt veel te lang. Door cherrytomaatjes tussen twee deksels te klemmen kun je ze heel snel allemaal tegelijk door de helft snijden. Gebruik hierbij wel een groot mes.

9. Waarom zit er een gat in de steel van je pan

Het is je vast wel opgevallen dat er in de steel van een pan vaak ook een gat zit. Maar waarschijnlijk heb je er nooit bij stil gestaan waarom dat eigenlijk is. Nou, je kunt hem als lepelhouder gebruiken. Zo wordt de lepel niet heet en heb je ook geen viezigheid op je aanrecht.

10. Pindakaas op de kop

Pindakaasliefhebbers in huis? Dan moet je vanaf nu weten dat je de pot ondersteboven moet bewaren in de kast. Dit voorkomt dat de olie zich aan de bovenkant ophoopt. Door de pindakaas op z’n kop te bewaren, blijven de oliën zich door de hele inhoud van de pot bewegen en wordt de bovenkant niet zo droog.

11. Een biertje snel koud maken

Krijg je bezoek over de vloer maar ben je helemaal vergeten het bier koud te zetten? Geen paniek. Wikkel de flesjes in nat keukenpapier of servetten en zet het in de vriezer. Binnen no time is het bier koud!